Vilken bärsele funkar för tyngre bebisar? BabyBjörn Miracle & BabyBjörn Comfort Carrier

Eftersom jag fick flera frågor från er om vilken bärsele som fungerar när bebisen blir tyngre så gjorde jag research hos svenska BabyBjörn som är min hovleverantör av barnprodukter. Jag har använt BabyBjörn Air i början till båda barnen, den är sval när man powerwalkar eller liknande men båda växte ur den snabbt, efter bara några månader. Den var billig men i efterhand hade det varit mer prisvärt med en rejälare bärsele som fungerar under längre tid.
Jag använder just nu BabyBjörns nyaste bärsele Miracle till Baxter. Den fungerar för det nyfödda barnet och upp till 12 kg, ca 15 månaders ålder. Den har ett ryggstöd som ger ett bra stöd när barnet blir tyngre.  Skillnaden mellan Miracle och andra bärselar i BabyBjörns sortiment är en unik bärkonstruktion med avlastningsbälte och flera nya möjligheter att variera avlastningen för den som bär. Man kan välja själv om vill bära mer vikt på höfterna, axlarna eller ryggen eller lite av varje. Med enkla justeringar kan man också skifta avlastningsområde samtidigt som man bär.
Jag som är smal skulle nog vilja att det gick att spänna åt bärselen lite mer än vad som är det maximala men det är få kvinnor som har det problemet tror jag. Hans tycker att BabyBjörn Miracle är skön och föredrar den framför ErgoBaby, han tycker nämligen att Miracle känns tryggare.
Baxter sitter helt perfekt i Miracle och han är 10 månader. Jag tycker inte att det är tungt att bära honom på magen och kan ha Sixten i ErgoBaby på ryggen samtidigt utan problem även om det nog är överkurs. 🙂 Jag räknar med att kunna bära Baxter i Miracle fram till att han börjar på förskolan i november och kanske även till december.


Jag har testat den nya BabyBjörn Comfort Carrier som är anpassad för bebisar från 6 kg till 14 kg (ca 3 månader till ca 2 år). Den påminner om vår ErgoBaby förutom att Comfort Carrier är lättare att ta av och på och ger mer avlastning över rygg och höft. Nackdelen är att Comfort Carrier inte kan bäras så att barnet sitter på ryggen, det är tungt att plocka blåbär med en 2-åring på magen. 🙂 Däremot kan barnet sitta framåt i denna modell, det kan de inte i en ErgoBaby vilket är ett stort minus i min värld.  Jag kommer att byta till en Comfort Carrier till vintern när Baxter har en tjockare vinteroverall på sig och Miracle blir för trång. Jag tycker att BabyBjörn Comfort Carrier är skönare att ha på magen än ErgoBaby eftersom den ger mycket mer stöd och har bekvämare band runt ryggen, på sidorna och runt midjan.

När vi var på Kreta i somras åkte Baxter i BabyBjörn Miracle. Med en keps som skyddar mot solen trivdes Baxter jättebra med att gå på promenader hängandes på magen i Miracle. Han är nio månader på bilden och väger ca 10 kg, normallång.

Jag är jättenöjd med att Orbit-vagnen fungerar så bra för båda barnen, bara att ändra fotstödet och dra i remmarna så sitter 2-åringsSixten lika bra som 9-månadersBaxter.Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer