Ystads brandbil och Quinny Yezz

Det blev en riktigt bra dag trots sömnbrist och ledsna barn i natt. Vi mötte upp barnens morfar som bor på Österlen och åkte först till cykelbutiken Roslins, tydligen Skånes största cykelbutik. Barnen älskar att hänga där. Morfar också.
Vi planerade sen att vara superturistiga och åka Tufftufftåget som åker runt staden men vi missade avgången med 10 meter. Barnen var väldigt taggade på tåggrejen men som tur var kom vi på att den gamla brandbilen ju kör turister också så vi gick upp till torget och till vår stora lycka fick vi precis plats på nästa avgång.
Barnen var så fascinerade och tyckte den 40 minuter långa turen var väldigt spännande, även vi vuxna tyckte att det var intressant att lyssna på anekdoter och historia om Ystad och stadskärnan.
Jag kan verkligen rekommendera Ystadturister en sväng på brandbilen när ni är på besök nästa gång. Vi gör nog om det nästa sommar igen.
Vi har haft med två barnvagnar på den här två veckor långa resan: en syskonvagn Mountain Buggy Duet och den lilla häftiga Quinny Yezz. Ihopfälld blir den tillräckligt liten för att gå som handbagage på flyget. Med den nere på golvet bakom barnstolen eller uppe i takboxen behöver vi inte hänga av Hans cykel för att få ut syskonvagnen. Det har varit supersmidigt!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer