2 år för att komma i toppform

Jag tänkte visa er hur jag såg ut efter graviditeten med Sixten. Då vägde jag ca 68kg, inga muskler. Det har tagit mig två år att nå den form jag har idag. Första månaderna gick jag två timmar varje dag och styrketränade fyra pass per vecka. Baxters graviditet gjorde att jag fick lägga om fokus men jag fortsatte träna målinriktat under hela graviditeten ändå eftersom jag hade en tydlig bild av vart jag ville nå.


Denna resa har tagit mycket tid; många träningspass men jag har lärt mig så oerhört mycket om mig själv, både fysiskt och psykiskt. Jag vet vilka svagheter jag har och undviker fällorna jag vet att jag kommer fastna i. Jag är noggrann med vad jag äter och undviker ingenting. Däremot vet jag vad MIN kropp behöver och hur den reagerar. Jag har alltid och kommer alltid äta kolhydrater men jag styr dem till förmiddagar och efter träningen.
Att komma i form är ingen quickfix eller enkelt recept. Det är en livsstil. Det tar år. Det krävs prioriteringar, struktur och planering. Men ALLA kan. Det gäller att hitta den livsstil som passar dig i den fas i livet du befinner dig just nu. Inga förbud eller måsten utan en träningsglädje och lust till att ge kroppen och knoppen det den behöver för att må bra och kunna prestera det du vill att den ska kunna göra.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer