Á la playa och pottan

Man kan faktiskt hänga på stranden fastän man är uppe i fjällen. Ovärt att pressa fram solbränna på Kreta och sedan inte få visa upp den… 🙂

Jag tog med barnen i bilen medan Hans cyklade. Han tränar hårt sista veckan inför årets viktigaste tävling för honom; Lidingö Triathlon. Det är jätteroligt att leva ihop med någon som har såna starka egna intressen. Att bara vara arbetsnarkoman eller “gilla TV-spel” är inte så attraktivt tycker jag. Det är häftigt att vara två i relationen som brinner för träning och hälsa. Jag var tidigare van vid att vara ensam om att prioritera träningen högt men sedan jag träffade Hans är vi jämlikar.

I alla fall, vi mötte Hans vid Närsjön som ligger halvvägs till Stöten från Tandådalen. En liten motorbåtsfri insjö med sandbotten och gräsmatta för filten, perfekt! Hans träningssimmade i sjön medan Sixten och jag badade och Baxter sov i babyskyddet. När Hans var färdig badade vi lite till alla fyra och sedan åt vi några av mina kanelbullar. m m mmmmm… som Sixten säger.

Som vanligt är det något annat sällskap jag stör mig på (det är en ovana jag har, jag är väldigt liberal och tycker att alla får göra som man själv vill, så länge det inte drabbar någon annan men…); igår kväll var det ett sällskap på restaurangen som inte höll ordning på sina barn så att de sprang runt och skrek i de andra rummen där vi satt. Skönt för föräldrarna att slippa barnen vid bordet men mindre trevligt för oss andra. Idag var det en barnfamilj som lite snyggt packade med sig alla leksaker som låg vid strandkanten. Inklusive våra. Tack för den liksom. Vett och etikett för småbarnsföräldrar; håll ordning på barnen när ni äter på restaurang och stjäl inte leksaker. 🙁

Något roligt som några av kanske rycker på axlarna åt men som jag tycker är så värt att dokumentera är att Sixten använde pottan fyra gånger igår, på sin 2-årsdag. Vi kör stenhårt med pottvänjning sedan förra torsdagen när vi kom från Kreta. Vanligtvis använder han pottan en gång per dag men igår peakade vi verkligen. Kul! Sixten är glad och stolt och vill gärna använda vår blåa fina BabyBjörnpotta. 🙂

Imorgon åker vi hem till Stockholm igen. Vi har stugan till på söndag egentligen men eftersom vi reser vidare på måndag så vill jag ha lördag och söndag till att ordna lite saker (jag måste fixa mina naglar som faktiskt hållit trots två veckor på Kreta och en fjällvecka men nu är de för långa) och packa om väskorna inför nästa roadtrip.

Skåne – here we come!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer