Att resa

I samarbete med Verum och deras norrländska Verum hälsofil, yoghurt, yoghurtkvarg och andra produkter som vill att du ska må bra.
Julen börjar närma sig så smått och jag kommer på mig själv med att nästan bli lite stressad av all julskyltning, julmusik, saffransbullar, julmust och annat. Det är nog många med mig som inte är helt odelat positiva kring julen på grund av all kommers och allt ståhej. Och man ska vara observant på vad som får en att må bra – och inte! – tycker jag. Om man har möjlighet så ska man söka sig till situationer och sammanhang som ger något tillbaka och inte bara tar. Den utgångspunkten har varit viktig för mig sedan jag blev vuxen ”på riktigt” och har också varit en utgångspunkt för mitt samarbete med Verum denna höst och vinter. Konceptet Filgood handlar ju om det positiva i tillvaron, om att själv våga avgöra vad man mår bäst av och att också ta ansvar för det.
En sak som verkligen ger mig massor är att resa. Jag reser därför ofta och mycket, och lägger hellre pengar på det än på märkesväskor, kläder, utekvällar eller prylar. De senaste åren har dessutom inneburit en väldigt stor mängd resor för min del, dels för att Hans har rest mycket i sitt jobb och då har jag ofta kunnat följa med, och dels för att jag själv har haft många uppdrag, tävlingar och annat utomlands.
Och det är nåt särskilt med hela processen kring att resa, från idé till planerande, bokande och sedan själva genomförandet. Ta bara den där pirriga känslan på flygplatser, som ju måste vara en av världens bästa platser att vara på: Alla som är på väg, myllret av folk, den febriga upphetsningen bland resenärerna, utropen, längtan i luften, ljudet av väskor som rullar mot marmorgolv, boardingkortet på fickan och den ständiga svaga doften av taxfreeparfym.
Just nu har jag precis kommit fram till Thailand för andra gången det här året och leder en grupp som är på träningsresa med Lofsangruppen i sportparadiset Thanyapura på Phuket. Och precis som alltid så blommar jag upp, fylls av nytt blod och energi när jag är på resa och på en ny plats.
Mina ögon öppnas för detaljer, jag gläder mig mer åt rutiner, känner större sammanhang, lever mer i nuet, känner en tydligare riktning och en ännu
tydligare känsla än annars av att allt är möjligt. Jag blir en bättre människa helt enkelt!
Till och med problem och motgångar på resa tycker jag att jag kan ta hand om på ett helt annat sätt än annars. Här blir ett gupp på vägen något som blir en lärdom, ett problem blir en spännande utmaning snarare än ett irritationsmoment, osv.  – Ni hör ju, hur nästan naivt positiv jag är när det gäller resande, haha! Men det ÄR sant! Att vara på väg och att vara på annan plats är rese-filgood för mig. Och jag tror det är viktigt för både kropp och själ.
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer