Barnklädesshopping i London

När vi ändå är inne på resetips kommer på begäran ett inlägg om butiker i London som säljer fina barnkläder.
Jag köper sällan kläder på HM, Kapp Ahl eller Lindex här i Sverige. Jag väntar hellre till en resa och köper kläder i större storlekar från butiker och märken som inte finns i Sverige. Då har Sixten kläder både till nutid och att växa i.
När vi var i London i januari hade vi tur eftersom resan tajmade flera butikers reor. London har dock ett stort utbud och priserna är låga jämfört med den höga kvaliteten.
Vi bodde på Oxford street och alla butiker nedan ligger kring gatan, förutom Harrods.
Mitt favoritmärke alla kategorier är BabyGap. Gap har både egna butiker på Oxford street och Regent street men säljs också på vissa varuhus. Gap har många snygga basplagg som bodys, byxor och tröjor men framförallt har de tuffa accessoarer. Sixtens pälsmössa, kepsar och scarves är från Gap. När vi är i New York ska jag plöja igenom alla Gapbutiker jag kan hitta!
Varuhuset Harrods säljer lite dyrare märken, som NK i Sverige. Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Burberry, Gant o.s.v. men de kostar ungefär lika mycket som i Sverige. Den främsta skillnaden är dock att utbudet bland modeller och färger är mycket större.
Varuhuset Debenhams på Oxford street har väldigt snygga pojk och flickkläder för både vardag och högtid. De har låga priser för grym kvalitet. Rekommenderar verkligen ett besök där!
Mexx säljer barnkläder men jag är inte alls imponerad över utbudet. Men det finns några få plagg som kan vara fina men överlag påminner det om Kapp Ahl fast till högre priser.
Niketown har en egen barnavdelning, men den tilltalar mig inte alls. Jag gillar Adidas overaller bättre. I alla fall till pojkar.
Primark är ett lågprisvaruhus som säljer skämmigt billiga kläder till hela familjen. Absolut värt att kolla igenom barnavdelningen, även om mycket har väldigt dålig kvalitet. Men 5 bodys för 60:- kan ju kompensera det.
HM har såklart butiker i centrala London, men jag ser ingen anledning att ens gå in där när man besöker London.
Sammanfattningsvis: Om man vill shoppa barnkläder i London tycker jag att man ska satsa på Gap. Då kommer ditt barn garanterat vara ensam om plaggen härhemma och andra mammor fråga var ni har köpt kläderna. Det tycker jag är kul!
Vill ni läsa om barnklädesshopping i New York när vi kommit hem?

Relaterade inlägg:

Frågestund del 3

Läs mer

Svar på frågestund del 2

Läs mer

Svar på frågestund del 1

Läs mer