Baxter fyra månader gammal

I fredags blev Baxter fyra månader gammal och mitt dåliga samvete över att inte på detaljnivå dokumentera hans utveckling på samma sätt som jag gjorde med Sixten har gjort sig påmint.
Här kommer med andra ord ett långt inlägg om Baxter. Det här är ju i grund och botten en mammablogg, icke att förglömma. Viktigast för mig är att reflektera och formulera ord om Baxter, läs om du vill.
Baxter tycker om:
att sova
att ligga på mage
att titta på tecknad barn-TV
att titta på när Sixten leker
att bada i badkaret
att åka vagn
att sitta i sin bilstol
att sova hos pappa
att sova i egen säng
när vi sjunger
att sitta i sin babysitter
när vi tokar oss med miner och ljud
sin pappa
att titta på när Sixten dansar, leker och äter
Baxter tycker inte om:
att sova hos mamma
Baxter kan:
vända sig från mage till rygg
nästan vända sig tillbaka till mage från rygg
sitta själv med lite stöd vid fötterna
hålla flaskan själv
greppa efter och hålla i saker
Baxter har i samband med sin 4-månadersdag i princip slutat amma på dagtid. Han drack ersättning några dagar men har precis introducerats fullt ut till 6-månadersvälling. Han tycker om gröt men det måste tajmas rätt med hunger och pigghet. På nätterna ammar han.
Baxter älskar att sova och sover mer än alla andra bebisar vi har mött. (Baxter är Hans femte barn så han har koll.) Han somnar väldigt sällan i famnen, helst på egen hand i sin säng tillsammans med gosedjuren. Vissa nätter blir Baxter väldigt arg och kan skrika riktigt högt och länge. Andra nätter är han ledsen och gråter. Ibland sover han nästan hela natten på raken.
Baxter är gladaste bebisen på dagtid och kvällar. Han fnissar, skrattar och ler åt minsta lilla även om han kan vara lite blyg ibland och rodna. Sixten får stora ögon från Baxter och de båda försöker mötas och leka på samma nivå. För varje dag som gå blir de allt mer samspelta.
Baxter är, precis som Sixten var, en stark bebis som redan kan sitta lite själv och stå med en hand som stöd. Finmotoriskt blir han allt mer kalibrerad och är duktig på att greppa efter och hålla saker. Han är duktig på att stoppa in nappen själv, dra ut den likaså.
En gång i veckan är Baxter med på mammas jobb och sitter på scenen i sin bilstol när hon tränar andra mammor. Om Baxter är vaken vill han helst vara med i bärsele på mammas mage men i bland nöjer han sig med att titta på från sin bilstol. Snart kommer han nog vilja ligga själv på mattan och titta på.
Fyra månader gammal har Baxter hittills varit i USA, Mexico, Norge och England. Till sommaren har han besökt USA ytterligare en gång och tillbringat två veckor på Kreta. Innan dess ska han åka till Tandådalen en gång och Åre två gånger. Han kommer att vara en berest liten kille vid 1 års ålder.
För varje vecka som går blir han en allt mer utvecklad människa med en egen personlighet och egna preferenser. Baxter skapar mycket glädje och hans pigga och vakna blick ger oss så mycket energi varje dag. Älskade Lil’ B!

Baxter i mammas mage innan ett träningspass 3 veckor före ankomst.

Baxter ska ner på stan och shoppa. I mammas mage alltså. 3 veckor innan födsel.

Mamma och Baxter leker på balkongen i Mexico.

Baxter 2 månader gammal.

Alltid glad! 4 månader gammal i sin populära bilstol.

En filosof?!

Baxter smakar på äpple för första gången, 4 månader gammal.
Om du vill veta hur Sixten var 4 månader gammal kan du läsa HÄR.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Baxters 2-årskalas

Om jag tidigare känt mig lite ledsen över att vi inte haft något ordentligt kalas för Baxter sedan han föddes så har alla de känslorna försvunnit efter det brakfirande han fick idag. Vi hade två intensiva timmar där våra och Baxters familjer och vänner var på besök med paket, tårtor och bullar i all oändlighet. […]

Läs mer

För 2 år sedan – Baxters förlossningsberättelse

I natt var det exakt 2 år sedan jag låg hemma på Kammakargatan med värkar och Baxter på väg ut från magen. Det var ett omtumlande dygn där jag både hade hand om Sixten som nybliven 1-åring, födde mitt andra barn tillsammans med min syster Agnes som coach och mognade något oerhört, jag växte upp […]

Läs mer