En navel å så lite kuckelimuckmedicin

Jag ringde till BVC i morse för att rådfråga om gräbsens hosta de dragits med i 14 dagar och vi fick en läkartid bara en timme senare så swoosh upp till Odenplan! Lyssna, titta, känna. Nu har vi fått medicin att ta några gånger per kväll; Baxter ska dricka Bricanyl och Sixten fick Bricanyl och hostmedicinen Pulmicort utskriven. Jag är trött på att tjata om det. Kanske ska jag sluta skriva om kassa nätter? Vi har i alla fall varit vakna hela natten alla tre. Jag flänger mellan och stoppar in nappar, sprejar nässpray, ger alvedon, buffar i rumpan och klappar på pannan. De är liksom inte alls dåliga på dagen. Och humöret är på högsta topp. Det var i alla fall inte RS-virus som vi misstänkte. Skönt. Det är klart att hostan är jobbig i sig men läskigt om andningen blir påverkad på Baxter och vi måste åka in. Det var i alla fall ordern vi fick från läkaren. Men med den här medicinen hoppas jag att gräbsen får sova lite mer och bättre. För min egen del spelar det ingen roll, jag klarar mig, men små minimänniskor ska må bra tycker jag.
Jag laddar för en kväll i soffan med lite snask. Det blir min medicin. Jag hyrde tre filmer på Hemmakväll; Eat Pray Love med Julia Roberts som jag försökte se på planet till New York i julas men det var så kasst ljud så jag hörde ingenting och då kändes filmen meningslös. Syster Elin som var på besök igår tipsade om Dinner for Shmucks så den följde med också och så en tredje som jag inte minns namnet på. Återkommer i frågan.
Det blir nog blodpudding till lunch idag. Och pasta med köttfärssås gjord på tacoköttrester från igår till middag. Det blir bra.

Dagens Mamma i Abercrombie & Fitch all over.

Gick förbi en piercingstudio på vägen hem och fick hjälp med att töja mitt hål i naveln. Trots att staven varit ute i 2,5 år har den inte vuxit ihop. Jippi! Nu tar jag tillbaka min kropp igen.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Baxters 2-årskalas

Om jag tidigare känt mig lite ledsen över att vi inte haft något ordentligt kalas för Baxter sedan han föddes så har alla de känslorna försvunnit efter det brakfirande han fick idag. Vi hade två intensiva timmar där våra och Baxters familjer och vänner var på besök med paket, tårtor och bullar i all oändlighet. […]

Läs mer

För 2 år sedan – Baxters förlossningsberättelse

I natt var det exakt 2 år sedan jag låg hemma på Kammakargatan med värkar och Baxter på väg ut från magen. Det var ett omtumlande dygn där jag både hade hand om Sixten som nybliven 1-åring, födde mitt andra barn tillsammans med min syster Agnes som coach och mognade något oerhört, jag växte upp […]

Läs mer