Bebisteater

Dagens Mamma & Dagens Sixten


Sixten är lite morgontrött efter att ha blivit väckt redan 0730


5 veckor kvar till BF


Idag har vi varit på bebisteater för första gången. Föreställningen Ah Hello Bebis spelas på Zebradans på Renstiernasgata på Södermalm under hösten. Biljetterna kostar 80:-… per person! Det innebär att Sixten och jag kostade 160 spänn! Är tveksam om det var värt det kan jag säga… För det första så rekommenderas pjäsen för 6-18 månader men tempot och volymen är för låg för att 1-åringar ska hållas uppmärksamma under 40-50 minuter. Det hade varit bra om barnen hade involverats mer och tidigare, de fick inte vara på golvet där framme, svårt att följa när de har en balja med vatten där som barnen såklart vill plaska i. Mer instrument och större rörelser tror jag hade matchat målgruppens behov bättre. Men det är säkert olika för olika barn. Det är klart att det kostar att producera en pjäs, de har hyra, löner och material att betala så priset för oss i publiken är säkert inte vinstgivande, det känns oavsett som en bra verksamhet att stötta.
Sixten var väldigt fokuserad halva tiden, han hade så stor inlevelse att han till och med började gråta när skådespelarna gömde sig under filtar men sedan var skådespelarnas backstageutrymme och köket och allt annat än pjäsen mer intressant. Men det kunde ha varit värre; varken Malte, Lykka eller Benjamin satt still en enda sekund under pjäsen.
Jag glad över att vi gjort detta, det är ett naturligt steg från barnvagnsbio och så har vi nu lärt oss att välja pjäser med högre åldersrekommendation. Jag undrar om det är någon som kan rekommendera någon annan barnteater här i Stockholm?
Efter teatern tog vi fyra mammor och alla barn en promenad till Ringen och köpte med oss lunch som vi åt i parken Skånegläntan, jag tror att det är favoritparken för oss mammor?! Sixten sov över en timme efter teatern men han hann leka en stund i parken ändå innan vi alla sa farväl.
Igår gick jag 6 km och idag blev det 8 km så jag känner mig nöjd utan att besöka gymmet idag, men imorgon ska vi dit igen!

Lykka


Lykka igen


Sickan på sitt livs första teater


Benjamin chillar med smoothie


Sixten får spela på xylofonen


Malte och Benjamin utforskar scenen


Alex och en fokuserad Malte


Sixtenojag!


Grabbarna spanar såpbubblor


Sötis!


Grabbarna Grus


Lunchdags!


Alex och Ida

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer