Boktips för dig som är gravid

Jag har ett par personer i träningsbranschen som har lärt mig väldigt mycket genom åren. Jonas Lissjanis och Maria Wigbrant hade jag möjlighet att lära känna under min PT-utbildning för 10 år sedan när de båda var lärare på SAFE. Deras första två utgåvor av boken Stark Glad Gravid har varit min bibel i min egen gravidträning men framförallt i arbetet med alla gravida klienter jag möter i mitt jobb som PT. Jag har träffat och tränat med över 100 gravida kvinnor hittills, med varje kvinnas individuella förutsättningar och utgångsläge i fokus. Nu har den tredje utgåvan av boken kommit ut och denna gång är Ellinor Rehnström modell. Ellinor och jag har jobbat mycket tillsammans, bland annat i ett träningsreportage till Vi föräldrar. Nu är hon mamma till en underbar liten flicka.
Om det är någon bok som en gravid kvinna ska läsa och faktiskt har nytta av oavsett träningsstatus så är det denna!
 
Stark-glad-gravid-omslag
 
gravid

Ellinor fick agera träningsmodell till en artikeln jag skrev till Vi föräldrar om parträning under graviditet

 
g

Somayeh till vänster är numera min kollega på Rosa Skrot, detta jobb var sjukt kul att göra. Det var typ 8 grader varmt och vi låtsades att det var sommar. Folk som promenerade förbi oss hade dunjackor. Fotograf: Lina Adamo

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer