Dagens benträning

Det är två ömma och trötta ben som går och lägger sig nu och laddar inför en ny vecka. I morse tränade Hans och jag styrka på gymet med fokus på baksida lår. Annars brukar vi täcka in hela underkroppen i samma pass med många superset där vi kör två övningar på raken. Idag räckte energin med näppe till baksidan men det är helt okej så länge man gör sitt bästa. Man kan bara göra sitt bästa, inte mer.
Min favoritövning för baksidan av låret (som för övrigt kan vara den snyggaste muskeln på tjejer tycker jag) är raka marklyft. Raka marklyft kan man tex göra med en eller två kettlebells, en eller två hantlar, skivstång eller i smithmaskin som vi gjorde idag. Ju mer balansmoment redskapet ger, ju lägre vikter krävs för muskeln. I smithmaskin är balansmomentet minimalt och då kan man också köra riktigt tungt. Man orkar ofta mindre vikter vid raka marklyft än vid traditionella med böjda ben och tyvärr är det ofta greppet som är svagast hos tjejer. Jag körde på 70 kilo i dag och det är galet tungt för mig. Steplådan gör att jag kommer upp lite grann så att stången inte slår i golvet innan jag är “färdig” med rörelsen.
[videofyme id=”1567214″ width=”500″ height=”320″]
Mer inspiration till benträning med fokus på rumpa och baksida lår i smithmaskin finns här: benträning och en videoblogg med grym rumpövning i utfallsformat finns här: rumpträning.

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer