Date Night

Hans och jag bestämde oss redan i somras för att hitta på något speciellt en helg, innan förlossningen och bebisankomst. Jag överraskade honom med att boka biljetter till The Blue Man Group och en svit på Hilton Slussen, 3,5 vecka innan BF känns som lagom marginal. Egentligen skulle det vara en hemlighet fram till dagen D men jag är för det första väldigt dålig på att ljuga och för det andra var jag så stolt över hela kalaset så jag berättade allt för Hans i förväg. 🙂 Vår idé var att Sixten i samband med detta lilla event för första gången skulle sova utan mig och Hans. Eftersom Hans reser mycket har Sixten sovit utan honom förut precis som att jag har sovit i ett annat rum några nätter men detta var första gången någon annan sover med honom. Det är såklart Mormor som får äran att göra det.
Tanken var att Hans och jag på fredag eftermiddag skulle checka in på Hilton Slussen, hänga där någon timme innan ett restaurangbesök på Söder och sedan se The Blue Man Group på Göta Lejon. Natten var bokad i en svit på hotellet med sen utcheckning… Nu blev det inte så… Typiskt att så mycket krånglade men i efterhand så är vi supernöjda!
Det började med att Hans flyg från Kiruna var försenat över en och en halv timme, redan det var illa nog. När Arlanda Expresståget äntligen närmade sig Stockholm var det tydligen något fel vid Karlberg så alla tåg fick vända. Det slutade med att Hans var tvungen att åka hela vägen tillbaka till Arlanda och där byta till en taxi som såklart fastnade i rusningstrafiken in mot stan. Till slut var han hemma, tre timmar senare än beräknat och vi fick skippa restaurangen. Vi tog tunnelbanan till hotellet och checkade in direkt. Vårt rum var snyggt och fräscht med världens utsikt över Centralbron och Gamla Stan, Stockholm är snyggt!Om man bokar en svit på Hilton ingår access till en lounge på samma våningsplan med fri bar med skumpa, sprit och drinkmixar, både kall och varm buffé och snacks, succé! Vi plockade ihop lite smått och gott och drack våra drinkar vid fönstret, romantiskt!

För att kunna njuta så länge som möjligt struntade vi i promenixen till Medis så efter en kort taxiresa till Göta lejon hann vi precis sätta oss på våra platser innan föreställningen började. The Blue Man Group´s show liknar ingenting annat, det är svårt att beskriva innehållet men det är en blandning av en trumkonsert och slapstickkomedi tillsammans med lite samhällskritik och ravefest… Tyvärr blev det något tekniskt fel mitt i showen så det blev ett 30 minuter långt avbrott som gjorde att den del av den höga stämning de byggt upp försvann. Fast jag tycker ändå att det var en riktigt cool föreställning och jag är glad över att vi passade på att boka biljetter nu när de uppträder i Sverige.
Efter showen promenerade vi genom ett ljummet Söder Götgatsbacken upp till hotellet igen och avbokade samtidigt vår bordsbokning på en restaurang på Nytorget. Istället gick vi tillbaka till vår lyxiga lounge där vi åt goda desserter, snacksade och drack goda drinkar tills de stängde. Det var nästan helt tomt så det kändes som om vi hade vår privata avdelning med personal och allt.

Morgonen efter vaknade vi ganska så utvilade och laddade för frukost. Vi kunde äta frukosten i loungen om vi ville men utbudet i den stora restaurangen på entréplan är större och där kan man även beställa à la carte så även om det är mycket högre ljudvolym och inte alls lika mysigt åt vi vår frukost därnere. Men så har Hilton Slussen också den bästa frukostbuffén i stan.

Efter en promenad genom city hem möttes vi av en jätteglad Sixten som för första gången sovit utan oss. Mormor och han hade såklart haft det jättemysigt och inte alls saknat oss. Nu kan jag slappna av och veta att Sixten kommer att ha det jättebra tillsammans med Mormor när jag ligger på SÖS och klämmer. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer