Disney On Ice 2012

Vilken fantastisk eftermiddag Sixten och jag har haft! Efter mitt lunchpass så hämtade jag hem gräbsen i förtid (annars så hämtar jag alltid kl 15) och så åt vi mellanmål hemma istället. Sixten och jag svidade om till skjorta och när Hans kom hem så hoppade Sixten upp i “sin” vagn, Quinny Moodd. Hemma hos oss heter det att den röda Orbiten är Baxters, skateboarden som är ståbräda till är Sixtens och svarta syskonvagnen Mountain Buggy Duet är deras båda. Den rosa Quinnyn är Sixtens och det vet både Baxter och Sixten om så slipper de blir förvirrade och osäkra när de ska åka vagn. Sixten och jag åkte buss till Gullmarsplan och så promenerade vi upp till Globen. Jag har alltid lås med mig till barnvagnen så istället för att lämna in vagnen i garderoben kunde jag låsa fast den bredvid tre andra vagnar precis bredvid utgången. Smidigt sen när alla barnfamiljer ska ut samtidigt. Sixten fick både en Mussehink med popcorn i och en Mussemugg med smaksatt iskross i som han lyxade på under föreställningen. Första minuterna satt han bara och njöt.

Vi hade platser på sjätte raden så vi satt helt perfekt för att kunna se showen. Sixten tyckte att första scenen, en lång sekvens med Aladdin var lite seg men med hjälp av popcorn och till och med youtube en stund lyckades jag hålla honom i stolen till andra akten. Då blev det liv i lådan och sedan blev det crescendo. Sista scenerna hade Sixten sådan inlevelse i och tyckte att det var helhäftigt. Jag tyckte att Disney On Ice var en så snygg föreställning, duktiga skridskoåkare och häftiga scenkläder. All musik och sång var bra och helhetsintrycket får en klar femma!

Hade jag haft med mig mer kontanter hade jag köpte några leksaker från Disney till gräbsen, de älskar både Musse, Mimmi och Långben men vi åker till London nästa vecka och där finns en jättefin Disneybutik vi ska hänga i.

Om ni har möjlighet att se Disney On Ice, de har fler föreställningar i Stockholm, tycker jag absolut ni ska ta chansen. Sixten var i yngsta laget men det är nog individuellt vilken ålder som showen passar från. Jag hoppas vi kan gå nästa år igen, för det här vill jag göra om!

Sista scenen där alla prinsar och prinsessor samlas på isen, med fyrverkerier, spana in Sixtens engagemang!

Sixten brukar sova en halvtimme på förskolan nuförtiden men inte idag, när han skulle ha behövt. En dag på förskolan och sedan nästa tre timmar på Globen satte sina spår hos en liten kille men ni ser ju hur glad han var efteråt på bussen hem. 🙂


Härhemma så har Mussemuggen och hinken varit VIP-leksaker, Sixten skulle till och med äta sin pasta ur muggen. Han är helsåld!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer