Extra ultraljud och parklek

Idag var vi på det extra ultraljudet vår barnmorska bokade in i torsdags. Läkaren mätte mage, huvud och lårben och alla mått var helt normala för graviditetsvecka 35+4. Vi kan vänta oss en helt normalstor bebis om sisådär 5-6 veckor med andra ord.
Sixten och jag gick sedan förbi Bonti och Barnbutiken. Adaptern att fästa babyskyddet från bilen i vagnen med verkar inte komma i tid, jag har några andra trådar att dra i så jag hoppas verkligen att vi hinner få den innan förlossningen. Annars kan bebisen åka i den riktiga vagndelen såklart men det vore så smidigt att slippa lyfta i och ur bebisen från bilen när jag har Sixten och vagnen att släpa på också.
Jag hade tyst lovat Sixten att få leka i Humlegårdsparken på vägen hem, det ångrade jag bittert när regnet öste ner men det var bara att bita ihop. Sixten verkade helnöjd trots att stöveln fastnade i sandlådan och inte upptäcktes förrän några steg senare. Eftersom vi skulle in på Konsum en sväng på vägen hem gick jag in i öppna förskolans lokaler och tog av Sixten både stövlar, strumpor, byxor och regnjacka så att han kunde sitta torrt under regnskyddet i vagnen.
Ikväll kommer Tant Karin på middag, jag tänkte göra en halloumisallad med grekiskt lantbröd. Klockan åtta är det Biggest Loser och 2230 näst sista avsnittet av Dexter. Vilken toppenkväll!!!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer