Film med Valborgsfysen

Clara, Johanna och jag är i Göteborg för att jobba. I går firade vi Valborg på gymmet Fysiken vid Kaserntorget. Passet vi körde hade jag precis kört med en PT-klient så jag var väldigt nyfiken på hur det skulle kännas för mig, baserat på hennes reaktion.
Efter några timmar på tåget och en heldag vid konferensbordet var det så skönt att få använda benen ordentligt men jag kan intyga att vi var skakiga som bambi efter träningen. Idag, dagen efter passet så har jag så ont i rumpan och baksida lår och det blir bara värre för varje timme som går. Jag älskar känslan pervers som jag är!
Passet som ni ser i filmen är komponerat till en person som är van att styrketräna, behärskar knäböj med vikt både framför, bakom och ovan huvudet, behärskar tekniken vid marklyft samt är van vid att lyfta tungt. När Lofsangruppen anordnade inspirationsevent i Torekov för två veckor sedan så hade vi fyra workshops inriktade på skivstångsträning och jag vet att det var flera som efteråt blev så sugna på att köra mer skivstång framöver. Många av er som läser min blogg tränar hemma eller ensamma på gymmet så då är det perfekt med inspiration på hur ni kan komponera pass med svårare tekniska moment. Var alltid noga med tekniken och om du känner dig osäker på hur det ska kännas och se ut ska du alltid fråga någon som kan övningen.

Block 1:

Varv 1: 10 knäböj med skivstång på raka armar

Vila 3 min

Varv 2: addera 10 knäböj med skivstång efter ytterligare 10 knäböj med raka armar

Vila 3 min

Varv 3-5: addera 20 utfallssteg med viktplatta i famnen efter de 20 knäböjen

Vila 3 min mellan varven

Block 2:

Varv 1: 10 marklyft med skivstång

Vila

Varv 2: addera 20 raka marklyft med korsade ben, 10/sida efter 10 marklyft.

Vila

Varv 3-5: addera 10 höftlyft med samma stång du kört marklyften med efter de 30 marklyften.

BONUS: 100 reps för rotatorcuffen med gummiband

Som vanligt, ställ frågor här eller på facebook om du undrar något kring passet!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer