Filmad övning: omvänd fällkniv i jungle gym

Något jag tjatar om till mina PT-kunder som vill bli bättre löpare är hur viktigt det är med bålstyrka. Det spelar ingen roll hur god kondition du har eller hur stark du är i benen om du inte kan hålla löpsteget med en stark bål. Att vara stark i bålen innebär både att du kan aktivera alla sidor i “tärningen” som coremuskulaturen kan liknas vid men det är också viktigt att vara både rörlig och stark i bröstryggen, partiet mellan skulderbladen. I filmen kör min PT-kund Titti Schultz omvända fällknivar i jungle gym, övningen kan göras i TRX eller på pilatesboll också.
 
[videofyme id=”1442156″ width=”500″ height=”320″]

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer