Filmat pass: 30 min träning

Eftersom jag får en så enorm uppskattning på de videos och filmer med kompletta träningspass så fortsätter jag lägga ut sånt då och då. Dessa pass är vad och hur jag tränar. Jag tycker om cirkelträning med fokus på intervaller med timer. Det får gärna vara olika muskelgrupper i samma pass och mycket bålstyrka med fokus på magen. Där ligger mycket av hemligheten till mina magrutor. Med flera “stora” övningar, kort vila mellan övningarna och övningar med lite högre tempo och frekvens så går också pulsen upp och därmed ökar förbränningen. På detta sätt kan du alltså konditionsträna utan att springa.
Dagens pass är 30 minuter långt, då är inte vila mellan de två blocken inkluderad. Du behöver en kettlebell och en matta.
Block 1 är 20 minuter långt. Du kör 4 varv på 4 övningar med 60 sekunder på varje övning, 15 sekunder vila mellan varje övning. Jag ställer in intervallerna i appen Ultra timer så piper den när det är dags.
Övning 1: Svingar med kettlebell
Övning 2: Pushups från magen, med handlyft
Övning 3: Utfall bakåt med kettlebell i bakre handen, samma sida hela minuten
Övning 4: Hantelrodd, samma sida hela minuten, inte samma arm som övning 3.
När du är klar med övning 4 börjar du direkt efter 15 sekunder vila om med övning 1. Detta varv byter du sida på utfall och rodden.

Block 2 är 10 minuter långt och du kör 2 varv med 60 sekunder träning och 15 sekunder vila. Du har alltså ingen vila mellan de 2 varven. Detta block är enbart fokuserat på bålstyrka och du behöver inga redskap.
Övning 1: Benlyft
Övning 2: Väderkvarnen
Övning 3: Plankan med fotsteg
Övning 4: Negativa situps

Om du inte orkar köra en hel minut så gör du så många repetitioner du orkar och sen vilse du några sekunder, gör så många gånger du orkar, och så vidare till det gått 1 minut och du får vila 15 sekunder och samtidigt byter övning.
Det är jätteroligt när ni berättar att ni tränat mina pass, mer sånt! Använd #lofsianer och pinga mig @lofsans på Instagram om ni vill. Det gör mig väldigt glad och inspirerad!
Klicka också gärna på Gilla nedan och sprid dessa träningspass om du tycker om dom!

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer