Gran Canaria dag 3

Idag gick Sickan och jag i förväg ner till stranden. Han har kort tålamod på morgnarna. När han är klar ska alla vara klara tydligen. Han somnade i vagnen på väg ner och fortsatte sova i över 90 minuter till i skuggan under parasollet så jag fick chansen att läsa min Mamatidning som kom med posten för en vecka sedan.

Läser Mama på solstolen medan Sixten sover morgonluren


Sixten vaknade på rätt sida som vanligt, med ett leende. Vi lekte en stund under parasollet, smidigare än att sitta i hans tält som är lite trångt.

När Sixten vaknade chillade vi under parasollet


När solen stod som högst bäddade jag ner Sixten i vagnen igen, under vagnparasollen med ett tunt tygstycke över kroppen, med vinden som fläktar ligger han bra när det är som varmast, och vagnen rullar. Jag tog på mig mina ursköna Birkenstock (som jag inte får använda hemma för Hans tycker att de är det fulaste jag äger) och gick det snabbaste jag kunde längs med strandpromenaden bort till Playa del Ingles. När jag kom tillbaka till San Agustin vaknade Sixten så jag tog direkt ett bord på restaurangen. För att slippa öppna en barnmatsburk som Sixten bara äter några skedar ur, och sedan behöva slänga resten beställde jag spaghetti och köttfärssås. På så sätt kan vi äta samma mat. Han gillar det mycket bättre och det blir smidigare för mig. Stor kladdvarning dock.

Spaghettibolognaiselunch för oss båda


Mitt bästa bebispårestaurangknep: sugrör is dashit! Ett billigt sätt att få matro.


När vi smält maten och lekt massor gick Sixten och jag ner till vattnet. Vi har haft en mjuk inskolning i två dagar, idag var Sixten i toppform och skällde på vågorna som rullade in mot stranden. Han fäktade med armarna och skrattade högt så jag tog chansen att kunna ge honom ett riktigt dopp. Vi bytte om till badkläder och så ner till vattnet igen. Solen gick i moln så det var perfekta förutsättningar för det första riktiga havsdoppet.

Hopp i plurret!


Vi både satt ner och plaskade och hoppade högt i vågorna!


Vi hoppade i HÖGA vågor!


Om Sixten fått bestämma hade han velat bada mer men jag frös så vi tvättade bort all sand och kröp in i badlakanet på solstolen.

Efter badet laddar vi om med välling!


Sixten sov aldrig på eftermiddagen men vid 18.30 gav jag honom välling och sedan somnade han av sig själv bredvid mig. Det har nog aldrig hänt! Då hade han varit vaken sex timmar i sträck, glad i hågen och upplevt massa nya häftiga saker.
Dagens afterbeach bestod av en stor skål jordgubbar och lite cola light. Hur najs tror ni att det var? Sixtens afterbeach blev en riskaka som var smaskens. Bra snacks!
Dagarna går fort, tre dagar bakom oss, tre dagar framför. Ambitionsnivån är låg men njutningsfaktorn hög. Sixten bestämmer agendan och än så länge är han tydlig i sina kommandon. Jag kämpar med att hela tiden hålla honom utanför solen men lilla näsan blev lite rosa idag, även i skuggan är solen stark. Det viktigaste är att han dricker, kissar och är glad.

Relaterade inlägg:

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer

Framme i New York

God morgon från Manhattan! 🙂 Klockan är strax efter 06 här hos oss, 5 timmar efter er när det är vintertid i Sverige. Vi har precis vaknat efter 8 timmar sömna. Jag har sovit lite oroligt som jag ofta gör när jag sover på en ny plats. Vi landade före beräknad ankomst i går eftermiddag, […]

Läs mer