Heldag i Sickla och vårterminens jobb

Gud vad trevligt det är att ha en heldag på bortaplan, jag älskar det! Jag är en ganska rastlös person som har svårt att bara vara hemma en hel dag. Jag har inget pysselintresse, bakar inte, lagar inte mat och ogillar att städa så för mig finns ingen charm med att bara vara hemma. Därmed inte sagt att jag inte gillar att vara hemma och “skrota” som vi kallar det men då ska ju Hans vara hemma eller så är någon i familjen på besök, det är trevligt! Men att sysselsätta Sixten och samtidigt ta hand om Baxter hemma en hel dag, nej, det är inte särskilt kul tycker jag.
Idag har vi varit på mitt jobb hela dagen. Baxter och jag startade med SatsBaby medan Sixten röjde på Minisats, lite för mycket röj tydligen för han hade snubblat och slagit i pannan så jag avbröt passet redan efter tre låtar för att trösta Sickan och sedan fick det vara nog med träning och lek för oss. Vi hängde några timmar på jobbet och satt och snackade med kollegor innan båda gräbsen somnade och jag gick till Ersson och åt lunch, helt ensam i lugn och ro, underbart! Varmrökt lax såklart, som vanligt…
Vi tog en shoppingrunda och sedan det stora varvet inne på Kvantum och det blev alldeles för många kassar för mig att bära i snöyran ut till bilen med vagnen och väska. Svettigt värre!
Väl hemma nu på kvällen har Sixten ätit middag och snart är det dags för badkaret som vanligt. Ikväll är det Hollywoodfruar som gäller tillsammans med lite Gino gjord med Marabous Vintervit. Är det någon skillnad på den och vanlig vit blockchoklad?

Dagens Baxter i overall från Ralph Lauren och skor från Lacoste.


Dagens Sixten i rosa piké från Ralph Lauren, slitna jeans från Gap, hängslen från Polarn o. Pyret och hatt från HM.


Nu har jag spikat vårterminens schema och jag är jättenöjd! Jag har fortfarande några dörrar öppna för ytterligare uppdrag men redan nu är de bestämt att jag kommer att köra Sats Sicklas SatsBaby på måndagar klockan 11.00 samt Crosstraining på tisdagar 19.30. Utöver dessa klasser kommer jag att köra en del företagsklasser samt träna några utvalda PT-klienter. Jag har förmånen att få arbeta med min största hobby och då är det perfekt att kunna kombinera föräldraledighet och jobb på detta sätt. Sedan att jag har barnpassning på arbetsplatsen är ju bara en bonus. 🙂

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer