Sixtens första åk

Sixten fick sig sitt livs första pulkaåk idag och vilken succé det var! Redan nere på trottoaren på väg till Tegnérlunden manade Sixten på mig som om jag vore värsta slaven. Det var bara att dra och dra med andra ord.
Sixten är en väldigt tålig kille som gillar fartiga lekar och tuffa tag så att hänga i backen passar honom som handen i handsken! Det bådar gott inför vita vinterveckor i fjällen de närmaste åren. Jag längtar till vi kan spänna på honom slalom- och längdskidorna nästa vinter. Ojojoj vad det blir åka av då! Till dess nöjer vi oss med pulkan men den går fort den med!
Sixten tjoade och garvade hela tiden, till och med när vi åkte in i staketet. Äntligen har jag hittat en pulkakompis. För ja, jag älskar att åka pulka, snowracer och stjärtlapp. Vem gör inte det?
I backen träffade Sixten en kompis från öppna förskolan och vi bokade in pulkaåkning i veckan också. Kul!

Efter lunch hemma och lite amning packade jag ner gräbsen i vagnen och gick ut i snöfallet. Jag hade några timmar att ta igen på mina powerwalks, 420 min/vecka (60 min om dagen) siktar jag på, så efter två tunga timmar kring Vasastan, Karlberg och Kungsholmen kunde jag kryssa av två av passen på mitt träningsschema på kylskåpet. Jag brukar bli mest trött i benen när jag går med vagnen men idag var jag helt slut i triceps efter allt puttande genom snövallar och och slirande på gångvägen. Bra träning med andra ord!
Jag känner mig mycket bättre idag så förhoppningsvis har viruset dragit sig tillbaka och jag kan träna som planerat denna vecka. Imorgon har jag planerat in SatsBaby i Sickla så jag hoppas verkligen att jag kan åka dit frisk och kry.
Ett tips: vi följer en serie på SVT play som heter Våra vänners liv. Det är en svensk produktion med bland annat Gustaf Hammarsten och Shanti Rooney i huvudrollerna. Det är en mysig serie som jag verkligen gillar. Rekommenderas!
Men nu har vi sett alla avsnitt som finns på SVT Play så istället ska vi ikväll kolla på den femte säsongen av Dexter som vi fått och dessutom första säsongen av Modern Family som vi missade. Vem behöver TV nuförtiden? 🙂

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer