Hemma från BB

En lite missnöjd Sixten efter bilresan, men med nybytt blöja och efter amning ligger han nöjt och sover bredvid mig i sängen. Amningen fungerar allt bättre för varje gång och jag känner mig som en riktig vinnare varje gång jag lyckas göra honom nöjd.

Sixten funderar över livets gåta.

Sixten funderar över livets gåta.


För tredje dagen på raken tog Sixten och jag en förmiddagslur mellan åtta och halv elva. Det känns lyxigt tycker jag!
Barnmorskan tog PKU-test från Sixtens hand idag. Trots att det rann blod från lilla handen låg han och sög nöjt på pappas finger utan att visa det minsta smärta. Barnmorskan mätte Sixtens nivå av gulämne och han blev godkänd. Utskrivningsvikten blev 3300 gram, 230 gram mindre än födelsevikten. Med tanke på att han bajsat 7 gånger sedan han föddes är det ett mirakel att han inte minskat mer! Någon krut måste tuttarna ha med andra ord.
Mini-Me

Mini-Me

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer