I brist…

…på tid att göra ett riktigt blogginlägg bjuder jag på tre filmklipp från dagens träningspass. Vi körde ett långt pass idag för att kunna sitta i bilen hela morgondagen. 4,5km löpning till Hornstull eftersom MiniSats på Odenplan är sommarstängt, 50 min styrketräning och sedan 4,5km löpning hem igen. Hans var grym och tog vagnen längsta biten. Donkeyn fungerar jättebra att springa med, både i grus och på asfalt.
Jag körde tre set chins, en övning där du behöver vara stark i rygg, armar och axlar. Det är viktigt att vara stark relativt till din kroppsstorlek eftersom du lyfter din kropp. Ett bra sätt att börja träna chins på är att hoppa upp och hålla emot på vägen ner. Om du håller handflatorna mot dig kopplar du in biceps mer och det blir lite lättare. För första gången sedan innan jag blev gravid med Sixten orkade jag många chins; 10 i första, 7,5 i andra (i filmen) och 6 i tredje. Jag har inte kört chins sen innan jag blev gravid med Baxter så jag blev väldigt positivt överraskad.

Ett superset för baksida axel. Två övningar som är lika varandra men den andra involverar triceps lite mer. Lyft på ett ben oavsett vilken övning du gör i gymmet så tränar du balans och coren/magen lite mer.

Ett roligt sätt att träna kondition och styrka samtidigt är att lägga ihop två sorters övningar. Här kör jag Toes to bar och sedan direkt en burpee. Eftersom stången är så högt upp måste jag bygga upp en liten scen, annars är det meningen att man hoppar upp direkt från golvet. Bra för både puls, styrka i hela kroppen och rörlighet. Om man inte orkar lyfta benen kan man självklart svinga eller kicka upp underkroppen.

En svettig lördagsförmiddag blev det. Fler blogginlägg om dagen kommer imorgon från bilen upp till Tandådalen.

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer