I go You go

 
 Ett roligt träningsupplägg som jag ofta kör tillsammans med Hans eller min syster Agnes är I go You go. Det är ett upplägg där man turas om att träna och vila. Ett vanligt upplägg vi har då är att vi först väljer tema, till exempel överkroppsstyrka. Sen väljer vi övningar, 6-12 stycken. Utifrån vilka övningar det blir väljer vi sedan hur många repetitioner en övning ska genomföras, och hur många omgångar.
 
 Idag körde min kompis Hannah och jag I go You go vid Eriksdalsbadets utegym på Södermalm. Vi la upp passet enligt följande:
 
 Tema: Styrka överkropp
 Övningar samt repetitioner:
 
 Omvänd (hängande) rodd 20 st
 Militärpress/Axelpress 10 st
 Latsdrag maxantal man orkar
 Situps på sned ställning så att det liknande brutalbänk maxantal man orkar
 Dips mot bänk
 Hängande benlyft
 
 Vi körde totalt 3 omgångar varannan person på varje övning innan vi bytte övning. Den ena personen vilar medan andra jobbar.
 
 Det är ett enkelt sätt att komponera ett träningspass med högt driv i, bra kvalitet på övningarna och motivationen hålls hög genom hela passet.
 
 Detta går så klart att justera och tillämpa på massa olika teman och övningar, allt beror på vilken person man är och vad syftet är med passet.
 
 Prova gärna och berätta hur det gick!
 
 
 


Veckans läsarfråga: hur hög stubbe står jag på för att Hannah ska se kortare ut än vad jag är?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer