Julmarknad på Skansen med älskade Mormor

Eftersom Sixten var krasslig i lördags flyttade vi Skansenbesöket till i går istället. Det var nog ett lyckat beslut eftersom det är tillräckligt svårkört med vagnen utan att snön vräker ner som den gjorde i lördags. Igår var det -1 och lagom kallt, bra när man har två små grabbar i vagnen som inte ska frysa.
Jag gav min mamma och mig själv varsitt årskort på Skansen i julkapp, jädrar vad vi ska hänga på Skansen!
Marknaden var mysig även om det var mycket folk och vi fick nog liiite jukänsla. En del julsmaker blev det i alla fall; jag köpte en knäckklubba och en rensouvas medan Sixten åt lite lussekatt.
Jag hoppas vi går tillbaka till Skansen med Agnes och mamma nästa lördag också, det vore mysigt! Då kanske Sixten vill dansa juldanser runt granen och så köper vi nog något mer med julsmak. Tycker ni, precis som jag, om att promenera och titta på folk och dessutom gillar traditioner så rekommenderar jag att ni besöker Skansen under någon av helgerna innan julafton, det var väldigt mysigt. Gå dit på förmiddagen för sedan blev det mer folk och dessutom skymning.
Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer