Lofsan i Föräldraguiden

Har ni läst artikeln om mig och min blogg i det senaste numret av Föräldraguiden?


20111006-180142.jpg
20111006-180202.jpg
 
Vad fick dig att börja blogga?
När jag var gravid med mitt första barn, Sixten, blev jag sjukskriven tidigt och var extremt uttråkad på dagarna. Jag hade ett stort behov av att dokumentera min graviditet och ville samtidigt lära känna andra gravida. Bloggen blev det perfekta verktyget. Det var först när jag blev gravid med mitt andra barn, Baxter, som jag började skriva för andras skull men bloggen är fortfarande i första hand ett sätt för mig att dokumentera mina söners uppväxt. Sedan dess har bloggen utvecklats till att vara en Mammablogg om träning. Träning är både mitt yrke och min fritid.
Vad får du ut av att blogga?
Jag har lärt känna fantastiska tjejer via min blogg, de skulle jag aldrig ha träffat annars. Jag får dessutom många PT-kunder som vill träna med mig efter att ha inspirerats av bloggen, bilder och mina videoklipp, den blir en marknadsföringskanal för mig som personlig tränare. Men den största behållningen av dem alla är att mina söners uppväxt finns dokumenterad på ett fint sätt för dem och mig att gå tillbaka till.
Småbarnsföräldrar har sällan gott om tid. Var hittar du tiden att blogga?
Jag har en väldigt aktiv livsstil med mycket träning, playdates med mammakompisar och lunchträffar dagligen. För mig är det smidigast att blogga med min iPhone samtidigt som jag gör annat, oftast när jag promenerar. När barnen gått och lagt sig brukar jag sitta och skriva och lägga upp bilder eller svara på mail och frågor från läsare. Jag lägger cirka 30 minuter på bloggen per dag men jag skulle vilja lägga mer tid på den och att skapa mer material till träningstjejerna som läser varje dag.
Du är generös med att dela med dig av din vardag och dina tankar. Är det jobbigt ibland?
Nej, jag får så oerhört fin feedback, hejarop och komplimanger av mina läsare så det är snarare bara roligt. Jag tvingas reflektera noggrannare över saker jag inte annars skulle ägna tankar åt och det är nyttigt för mig som annars bara ångar på i livet.
Får du tillbaka något av de som läser din blogg?
Jag får tusenfalt tillbaka, annars skulle jag inte vara så generös med att dela med mig av mitt liv och barnens uppväxt. Det spelar ingen roll om jag frågar om vilket hotell som är bäst, vilket overallmärke de rekommenderar eller vad de har för helgplaner; mina läsare är lika generösa mot mig som jag är med dem och jag älskar det.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer