Mathem, Dagens outfits & Några tips på nyttiga såser

Jag sitter och väntar på vår leverans från Mathem nu på fredagseftermiddagen. Hans var inne och beställde före midnatt och så levereras det mellan 15 och 17 idag. Skönt att slippa åka i väg med båda barnen ut ur stan för att storhandla inför helgen och nästa vecka. Om några timmar kommer min mamma hit och Hans och jag ska i väg på date och fira födelsedag. Mannen i hushållet fyller nämligen år idag. Inget flådigt, bara skönt att få en stund på tu man hand.

Jag har fått frågan från flera olika om tips på såser som är mer nyttiga än onyttiga. Jag är ju verkligen ingen kock, mina matlagningskonster är nästan obefintliga men nyttiga små knep kan jag.

-Servera alltid proteinkällan med en stor sallad som har en oljebaserad dressing till. Blanda t.ex. i lite pesto i oljan, basilika, vitlök och salt.

-Använd balsamvinäger över maten.

-Blanda en kall sås på filmjölk och lättkesella som du smaksätter med valfria kryddor, sambal eller soya.

-Gör en tomatsås på krossade tomater i kastrullen med oregano, basilika, salt, peppar.

-Självklart kan du äta en bea till köttet då och då men tänk på att den är oerhört kaloririk, en matsked kan vara för mycket beroende på hur ditt kalorikonto ser ut.

-Undvik såser baserade på ketchup och hetta inte upp omättade fetter såsom oljor som då kan härskna.

-Tillaga maten i ugnen i en form så att köttet håller sig saftigt istället för att hårdsteka maten i panna.

Har ni några fler tips på bra sätt att göra såser som är mer nyttiga än onyttiga?

Baxter har på sig jeansjacka för första gången i år, matchar med Polarn o Pyretjeans, jeansskjorta och boots från Zara och HMhatt. Sixten kör en lite mer klassisk stil med Ralph Laurenskjorta och jacka från samma märke, stuprörsjeans från Gap (tjejavdelningen storlek 4 år) samt keps från HM:s vårkollektion. Bootsen är från Zara.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer