Min hemlighet

Dagens träningspass var välbehövligt, ett gympass uppe på Sats i Sälen räcker inte för min del. Imorgon blir det intervaller på bana, är det någon som vill hänga med är det bara att hojta till. Vi är ett gäng redan.
Dagens pass startades med löpning:
5 min jogging
5 min löpning med fartökning varje minut 10-14km/h
5*45 sek med fartökning efter varje. 15-19km/h
Ett lätt sätt att samla ihop 15 min konditionsträning utan att tröttna. Välj hastighet efter din kapacitet. Springer du utomhus får du antingen använda pulsklocka och mäta hastigheten i pulsnivå eller använda gps i mobilen eller liknande.
Förutom massa ryggträning och övningar för baksida axel körde vi en av de magövningar som är hemligheten bakom min mage. De sneda magmusklerna och inre korsetten hjälper till att hålla ihop midjan. De behöver hjälp att aktiveras och hitta vad de ska göra.
Denna övning är också ett riktigt bra sätt att sträcka ut musklerna på bålens utsida och insida lår. Jag använder övningar av denna typ istället för att stretcha.
Målet är att få käppen parallell med väggen. I profil ska kroppen vara rak, alltså inte fälld framåt. Den första övningen är okej att köra precis som plankan; direkt efter förlossning men den andra kan vara bra att vänta med några månader. Kör 4-5 repetitioner per variant och kom ihåg att andas hela tiden.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer