Morsdag i det Renmanska Palatset

Hur roligt var det inte att logga in på bloggen idag och hitta 12 nya kommentarer till maginlägget?! Mer sånt tack! Jag älskar när ni kommenterar! Jag kan ju se att ett inlägg har blivit läst av 1000 personer så då är det roligt när 12 ‰ av er lämnar en blänkare! 🙂
Igår firade vi, som alla andra relativt nya mammor i Sverige, mors dag. Istället för ett kort hade Sixten mailat mig på morgonen:
Hej Mamma!
Grattis på mammadagen!
Pappa har hjälpt mig lite med att skriva för jag är inte så bra på det, men jag har berättat allt han ska skriva så det så. Alldeles själv. Han förstår mitt språk. Bättre än du faktiskt.
Men var inte ledsen för det, för du är ÄNDÅ så himla bra, alltså! Jag älskar dig jätte, jättemycket, för du är så grym och bra och snäll och glad och mjuk och gosig och rolig och bäst på allt. Både när jag är ledsen och när jag är glad. Eller när jag är arg och kanske inte så snäll mot dig eller när jag är helt galen och vild och äter grus och så. Du är HELA TIDEN bästa, bästa mamman. Värsta grym. Och snygg. Pappa säger att du är en MILF. Jag vet inte riktigt vad det betyder men pappa verkar nöjd med det och då är jag det också. Vi är värsta teamet. Vi har pappa-Sickan-klubben och där får du inte vara med men det gör inget för du och jag är ändå best friends forever. Det vet du. Bästa mamma!
Idag när det mammadagen, så har jag sagt till pappa att du ska få göra precis vad du vill hela dagen. Kanske vila lite lyxigt en stund mitt på dagen? Kanske träna själv? Kanske ta en promenad med mig och pappa?
Vi snackade om att åka ut till Gustavsberg och äta brunch på Hotel Blå Blom, för där var vi när jag var pytteliten och jag tror att de har goda grejer till dig och mig där, tror du inte? Vill du det?
Och så har jag sagt till pappa att du ska ha en present också. Och då tänkte jag så att eftersom du är så duktig med lill********** i magen, samtidigt som du har hand om mig så mycket och dessutom jobbar så är du värd lite avslappning och lyx. Så jag undrar om du kanske vill ha en stund på Sturebadet där du kan få lite ansiktsbehandling. Vill du ha det? Ett alternativ kan annars vara att du kan få min gamla tandborste som jag tuggat så mycket på . Den är jättefin och den kan du få. Välj själv.
Puss på dig. Fina, fina, fina bästa mamma!
Jag älskar dig. Det vet du!!!
Hej då från Sickan Bengtsson

Dagens Mamma med Dagens Sixten


Jag fick lyxfrukost på sängen. Som gravid är det enklaste det bästa: iskall mjölk med cornflakes och rostis med nutella. Mina favoriter!
Jag fick bestämma planerna för dagen och vi bestämde oss för att äta brunch någonstans. Det visade sig att det var fullbokat överallt så det slutade med att vi åkte till Fåfängan eftersom deras uteservering inte går att boka. När vi kom fram efter att ha gått från Nytorget visade det sig att de slutat serverat brunch för dagen. Vi blev besvikna men var för hungriga för att åka någon annanstans så vi åt lunch ute på berget. Dyrt, gott och vacker utsikt.

Sixtens tröja är köpt på Debenhams i London, Dieseljeans, sandalerna är från GAP i New York


Sveriges bästa lunchutsikt i bakgrunden?


Jag åt räksallad, Hans räksmörgås och Sixten majskrokar


Vi tog sedan en rejäl promenad till crêperiet Sött & Salt på Katarina Bangata för att äta efterrätt. Jag älskar ju pannkakor och crêpes! Sixten fick en egen med smör och socker som han slukade. Jag valde en riktig bomb med glass, nutella, jordgubbsås, maräng och banan medan Hans tog någon mognare variant med flamberade äpplen. De har en trevlig uteservering i skydd av en träallé men även mysig inredning inomhus. Deras matigare galetter är också goda men att äta både varmrätt och efterrätt där kan nog bli lite mycket. Om man är två kan man ju dela på en av varje.
Efter en rejäl shoppingtur på Ica Maxi i Nacka där jag både fick nya orkidéer, färska jordgubbar och annat gott med mig hem åkte vi hem och mös en stund. Hans gjorde kycklingsallad till middag och sedan en härlig fruktsallad till efterrätt som vi åt i sängen när Sixten somnat.
Mitt livs första mors dag tillbringades på bästa sätt; tillsammans med MIN familj. 🙂

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer