New York Dag 1

Nu har vi tillbringat 2,5 dagar här i New York och jag är helt såld! Den första kvällen, när vi fortfarande bodde borta på Broadway gick vi till en restaurang där vi satt på uteserveringen och åt pasta. Både Sixten och jag tampas med jetlag men Sixten återhämtade sig förvånansvärt snabbt och har sovit mellan 23.00 och 08.00 båda nätterna, med vällingpaus såklart.
I går morse åt vi frukost på hotellrummet innan vi gick ut i spöregnet och promenerade två kvarter bort till Central Park. Jag har en lista med saker jag vill göra under veckan; Central Park ligger högt på den listan. Om vi har en varm dag ska vi åka häst och vagn runt parken. Vi köpte varsin korv i ett stånd nere i parken och kändes oss urbana.

Det klarnade upp och himlen blev blå!


Pappan och sonen, mina älskade två!


Lofsan och Sixten


När klockan närmade sig 12 gick vi tillbaka till hotellet och checkade ut. Vi packade in oss i taxin och åkte bort till det nya hotellet, bredvid Times Square.

Cool utsikt från hotellfönstret


Taxi från Broadway


Sixten och pappa åker taxi


Vi lämnade packningen i foajén och gick direkt ut på stan. Under dagen blev det allt varmare, jag ångrade jeansen! Vi nådde Central Park och följde kanten till 5th Avenue. Vi siktade på Dieselbutiken. Den är häftig; det står en DJ på ett podie vid entrén och spelar grym musik, inredningen är ball, till och med hissen är snygg! Jag hade, som vanligt, kunnat köpa hela butiken, så mycket snyggt fanns det. Men jag vågar inte ens köpa en bikini till i sommar eftersom jag inte vet vilken storlek jag kommer att vara. Men lite underkläder fick följa med hem.
Vi tänkte gå in på Abercrombie & Fitch, som ligger precis bredvid, men en-ut-en-in-principen lockade inte. Vi tar det i veckan istället.

Nej tack..


Däremot så besökte vi veckans första GAP-butik. Vi köpte massa kläder till Sixten och lite till nya bebisen. Ni får se bilder på alla kläder i slutet av veckan.
Sista butiken för dagen innan vi tappade blodsockret i marken blev Apple Store. Man går in i en gigantisk glaskub för att åka ner under jord! Open 24/7. Där beställde vi en viss liten grej som behövs därhemma… Gissa vad!
En sen lunch åt vi på Lindy´s på Times Square. Lyxigt att kunna sitta ute, även om det började blåsa rätt rejält mitt i lunchen.

Lunch med min Kärlek


Han med blåa pannan ba OOOOOOH!


Lofsan och Sixten på Times Square


Vi gick hem och vilade några timmar innan det var dags att ge oss ut i mörkret för att köpa blöjor till Sixten. (Blöjorna har för övrigt massa ballonger på sig med glada gubbar på, när blöjan blivit fuktig på insidan försvinner gubbarna som en indikator, smart!) Det var världens drag ute på stan, coolt! På vägen hem började det blåsa något fruktansvärt. Jag har nog aldrig mött så mycket vind i stadsmiljö tror jag. Sixten satt i lä bakom pappa och skrattade medan vi fick kämpa med tårar i ögonen. Han försökte hålla sig vaken men på slutet gick det inte längre…

Sixten åker ryggsäck i N.Y. City


Sickan sover

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer