New York dag 2

Idag är det lite kallare här. Jag har haft skinnjackan på mig hela dagen, det har varit perfekt. Jag glömde en tjockare tröja hemma, det får jag köpa här istället. På min New York-lista står ett besök på en riktig American Diner så vi åt frukost härnere på gatan. Det var precis som jag hade föreställt mig och sett på film: upplyst, dissiga servitriser med förkläde, omelett och handskriven nota. Ascoolt! Där Päivi Hacker drömmer om att jobba, där vill jag äta. 🙂

Lofsan äter frukost


Vår frulle


Vi gick direkt vidare på 5th avenue till Empire State Building.

Lofsan & Sixten med Empire State Building i sikte


Eftersom vi var där så tidigt var det ingen kö, jättesmidigt eftersom Sixten sov i vagnen hela tiden och slapp sitta i vagnen och vänta. Efter att ha åkt en massa hiss, för övrigt den snabbaste hissen jag någonsin åkt, nådde vi typ 82:a våningen, där var det storm! Ena sidan var avstängd för att det blåste så hårda vindar och många stannade innanför glaset, men inte vi inte! Sixten låg bakom regnskyddet och märkte som vanligt ingenting. Det är ju väldigt högt upp, lite läskigt att titta ner tycker jag!

Kärlek på hög höjd


Högt högt upp!


Lite svaga i benen efter höghöjdsträningen tog vi oss till Starbucks strax utanför varuhuset Macys. Hans MÅSTE ju dricka Starbuckskaffe.

Lofsan på sitt livs första Starbucks


När H var här i New York för ganska exakt ett år sedan köpte han massa barnkläder till Sixten som då låg i magen. H har sen dess pratat sig varm om varuhuset Macys och deras barnavdelning och idag var det äntligen min tur att få besöka himmelriket. Priserna är ungefär 1/3 av de svenska priserna. På pojkavdelningen är det Ralph Lauren och Hilfiger som tilltalar mig mest men Hilfigers tröj- och skjortmodeller är korta men breda, inte så snyggt, så även om de i princip var billigare än HM i Sverige så satsade jag alla kort på Ralph Lauren. Sixten fick många pikétröjor, både kort och lång ärm, shorts till sommaren och kofta. Jag köpte en del fina overaller och sparkdräkter i könsneutrala färger till nya bebisen också. När vi skulle betala kändes det som ett skämt för att det var så billigt jämfört med antalet plagg vi köpte. Shopaholicen i mig fick hög puls och endorfinpåslag. 🙂
Mitt i barnavdelningen ligger en McDonald´s (grym affärsidé) som vi köpte varsin cheeseburgare på för att orka två butiker till innan hemgång.
På andra sidan gatan Macys ligger en gigantisk Victoria´s Secret. (Victoria´s Secret står såklart med på min N.Y.-lista) och jag hittade flera roliga produkter som schampo, balsam, sprayer, parfym, bodylotion och krämer. Allt är i snygga förpackningar och känns lyxigt! Såklart köpte jag annat fint därinne också… 😉

Lofsan har utforskat Victorias hemligheter


Sista butiken vi orkade med blev GAP som ligger vägg i vägg. Vi fyllde på Sixtens skoförråd med ett par Converse till, gröna utan snören (med resår) och en skjortdräkt. Bebisen i magen fick två bodys också. Som sagt, bilder på allt kommer i slutet av veckan. 🙂

Sixten provar mammas nya glajjor


Nu ligger vi på hotellrummet och chillar lite. I dag är det Mother´s Day i USA, det är tydligen den näst största restaurangdagen (efter Thanksgiving), och vi har bokat bord på en asiatisk restaurang ner i Meatpacking district men både H och jag har blivit väldigt förkylda så vi flyttade bokningen till senare i veckan och äter i närheten eller beställer roomservice istället.

Vi bor på 12:e våningen på detta hotell


Imorgon blir det nya kilometer, och kanske mil att knata då H har rekat ut Gstarbutikerna i stadsdelen och är helt sprallig inför shoppingen. Hoppas han inte blir besviken på utbudet!

Relaterade inlägg:

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer

Framme i New York

God morgon från Manhattan! 🙂 Klockan är strax efter 06 här hos oss, 5 timmar efter er när det är vintertid i Sverige. Vi har precis vaknat efter 8 timmar sömna. Jag har sovit lite oroligt som jag ofta gör när jag sover på en ny plats. Vi landade före beräknad ankomst i går eftermiddag, […]

Läs mer