Om att få ut mer av sin träning än starka muskler

 Under våren har Ida och jag, tillsammans med Röhnisch kört en väluppskattad digital löparskola med flera tusen deltagare. Vi döpte löparskolan till Röhnisch Success eftersom vårt stora mål var att alla som deltog skulle känna att de lyckas. Nu när de 6 planerade veckorna har passerat trillar de in nya solskenshistorier varje dag och resultatförbättringar som vi aldrig hade kunnat ana kommer upp under #RöhnischSuccess på instagram. Vad sägs om 7 minuters förbättring på 10 kilometer efter 6 veckor träning med oss? Eller en sänkning från 38 till 27 minuter på 5 kilometer?
 
 Självklart är det roligt att resultaten blir så extremt tydliga och lätta att mäta i tid men det som jag går igång på allra mest är hur alla deltagare vittnar om hur deras tankar och känslor kring sin träning förändras.
 
 Träning gör så mycket mer för oss än våra muskler starkare och hjärtan kraftfullare. Träning gör oss glada, modiga, strukturerade och hjälper oss orka mer i vardagen. Det handlar inte bara om att kunna bära hem tunga matkassar. Att våga står för vår åsikt i ett möte, att kunna möta en konflikt på jobbet eller helt enkelt bara ta fysisk och mental plats i ett socialt sammanhang är nog ännu mer viktiga och nyttiga effekter av att träna målmedvetet, för vår egen skull, för att vi mår bra av det.
 
 


Ida och jag avslutade vår löparskola med ett event där 50 tjejer faktiskt sågs och tränade på riktigt. Annars har ju alla tränat var för sig hemma.


Vi sprang intervaller i Humlan.


Och pratade om vikten av att vara stark i rumpa och bål.


Efter mingel och god mat i Röhnischbutiken så pratade Ida och jag om hur man kan vårda den träning man genomfört under våren och lägga upp en egen strategi.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer