Om min egen träning

I år unnar jag mig lyxen att träna väldigt prestationsinriktat. De första åren efter mina två graviditeter har jag fokuserat stenhårt på att bygga upp stabilitet, rörlighet, kondition och styrka för att återställa det graviditeterna ställt till med. Jag har haft dubbelt upp med tanke på att det bara är 4,5 månad från att Sixten föddes till att jag blev gravid igen och även om jag intalade mig själv att jag återhämtade mig däremellan så är det först nu, 3,5 år sedan Baxter föddes som jag på riktigt känner att kroppen är med mig. Små saker som att inte bära barn på vänster höft längre, starkare bäckenbotten som både orkar ett lopp och en förkylning med hosta och att sova hela nätter som standard gör otroligt mycket för min kropp.
 
 Jag är så glad över att jag lyckats komma så pass stark och lycklig igenom de 5 senaste åren och att jag haft tålamodet att kunna se långsiktigt på både min träning, kropp och prestation. I vissa perioder har jag motiverats av viktnedgång, andra ren fåfänga. Nu känns det superhäftigt att varken behöva träna för att gå ner graviditetskilon, få ihop magmusklerna igen eller mer och synligare muskler utan bara fokusera på att prestera.
 
 Jag vill bli uthålligare. Starkare. Modigare. Det är lyxigt för mig att äntligen känna så och slippa ta hänsyn till den postgravida kroppen som så gärna görs sig påmind annars!
 
 Jag genomför de sista träningspassen inför Stockholm Marathon nu. I lördags sprang jag det sista långpasset innan loppet. En halvmara i den fart jag planerar att hålla dubbelt så lång sträcka nästa lördag. Det kändes oväntat bra och som vanligt vet jag att min utmaning är att inte gå ut för hårt. Det första varvet av Stockholm Marathon är en dans på rosor jämfört med andra. 4.02 sprang jag på förra året, ett spontant lopp utan förberedelser. Denna vinter och vår har jag lagt 100% fokus på uthållighet och skadeförebyggande styrketräning. Egentligen är Stockholm marathon bara ett delmål på väg mot Åre Extreme i juni men ju mer vi närmar oss marathon desto mer längtar jag efter att få testa formen.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer