Rodd och hantelrullning i plankan

Jag vill visa att det finns fler magövningar än de som utförs på en matta. När en övning är svår balansmässigt krävs det att du aktiverar bålen ordentligt och drar in naveln till ryggraden. Denna kombination går att göra på knä eller tå. Gravida upp till vecka 20 får gärna göra övningen men behöver inte ha en tung hantel.
Ju bredare mellan fötterna desto lättare att hålla balansen och höften rak. Ställ dig gärna så att du kan se din profil i en spegel. Är rumpan uppe i taket, sänk den så att kroppen blir rak som en planka. Tyngdpunkten ska ligga på den hand som inte håller hanteln. När du rullar hanteln ska överkroppen och rumpan vara så stilla som möjligt.
Det är helt okej att vila mellan rodden och rullningen. Det viktigaste är att du känner att du får ordentlig kontakt med magmusklerna.
Tänk på att HELA TIDEN dra in naveln till ryggraden! Magen ska inte hänga som en påse. Sug in den!Fler övningar på film hittar du på denna länk:
http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/category/videobloggar/

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer