Så här tänker jag

Stort tack för alla era reflektioner kring morgonens inlägg om magbilder. I kommentarsfältet tas diskussionen några steg längre för att handla om sundhet, ortorexi och så vidare och jag har läst allt ni skriver. Anledningen till att jag vill veta era tankar är ju framförallt för att det är ni som är mottagare av vad jag skriver och visar. Jag är sändare, har ett budskap och ni är mottagare. Hur ni tar emot, hanterar och analyserar mina budskap har jag svårt att ta ansvar för. Mina budskap hinner möta brus på vägen och framförallt absolut hamna hos er i ett sammanhang som jag inte kan styra över. Jag har ingen aning om vilka andra träningsbloggar ni läser, vilka kompisar ni omger er med, vilka tidningar ni läser, vilka TV-program ni tittar på, osv.
“Jag skriver allt det som jag själv vill läsa om i en blogg” – det var mitt första, spontana svar på frågan om hur jag tänker kring mina bilder, min fettprocent, träning eller vad det nu är jag skriver om. Jag sitter inte på kammaren och funderar i timmar på blogginlägg och vad jag ska skriva om utan bloggar alltid spontant om sådant jag känner för, sådant jag fått frågor om eller sådant som händer i mitt liv. Om jag skulle sitta och räkna antalet inlägg på temat kost, träningsövningar, magbilder och eftersträva någon form av relativ rättvisa inläggen emellan skulle jag inte hinna göra något annat på dagarna. Jag la upp magbilder när jag hade 20 läsare i veckan, jag gjorde det när jag hade 200 läsare i veckan och jag gör det när jag har 20.000 besökare i veckan. Jag lägger upp bilder på sånt som jag själv tycker är inspirerande och jag bloggar om det som jag själv vill läsa om andra. Jag älskar bloggar med videoinlägg, jag älskar när fysiskt och mentalt starka tjejer väljer att kraftfullt projicera sina resultat i form av sin kropp i bild och film.
Jag läser väldigt få träningsbloggar, kanske en handfull och då några av de största i Sverige. Vi alla stora svenska träningsbloggare har helt olika inriktningar och det ger er läsare en stor valfrihet att välja exakt vilken blogg ni vill beroende på vad ni har för syfte med att läsa bloggen. Det kan dock bli problem när man som läsare har sig själv och sina egna erfarenheter som norm för hur andra (bloggare eller andra läsare) ska tycka, skriva och bete sig.
En stor skillnad mellan mig och väldigt många andra är att jag inte lägger så mycket värderingar i det här med kroppar.  Min syn på kroppen skiljer sig därmed mot hur många andra ser på kroppen. Jag jobbar med kroppar. Jag ser potential i kroppar. Jag ser en människa framför mig med ett hjärta, en själ, en hjärna och en kropp. Jag kopplar isär kroppen från de andra delarna och använder den som en redskap eller maskin eller verktyg för något. Hjärnan, själen eller hjärtat vill någonting. Då ska kroppen kunna utföra det. Jag ser muskler, fett, hud, skelett, en anatomisk karta med nervbanor, muskelfästen och senor. Väldigt köttigt liksom. 🙂 Så när jag fotograferar min mage så tänker inte jag att jag ska visa 30.000 personer hur fantastiskt vältränad jag är. Jag tittar mig i spegeln och tänker att det är häftigt att en kropp i sin köttighet kan se ut på detta sätt och klara av allting den utsätts för.  Och den tanken och känslan vill jag förmedla till er. Att det är häftigt att kroppen kan formas. Mer avancerat än så är det inte. 🙂
Det här är en mammablogg om träning och vänder sig till alla som vill läsa en mammablogg med stora träningsinslag. Vissa mammabloggare tar bilder på kläder, andra tar bilder på cupcakes och tårtor och en tredje fotar sin mage. Jag ska verkligen ha er som inte vill se bilder på min mage i åtanke, men jag kommer inte att anpassa bloggen efter er. För jag vill visa att mammor kan vara starka. Och deffade. Och sunda. Och kloka. Och älska träning. – Jag är ett bevis på det. Mina PT-kunder är bevis på det. Flera tusen bloggläsare är bevis på det.
Som flera i kommentarsfältet redan skrivit, så får man själv ta kommando och rensa i informationsflödet och välja bort vissa bloggare om man har svårt att hantera bloggare och deras inlägg. Det behöver inte vara något fel på personen som skriver bloggen eller innehållet som sådant, tvärtom kan det vara väldigt inspirerande och berörande på olika sätt, men jag själv har många gånger svårt att ta till mig och hantera alla budskap och signaler som sändaren/bloggaren skickar (t ex om dolda ätstörningar). Därför väljer jag personligen aktivt bort bloggar som jag inte köper till 100%. – Men alla är olika!
Jag vill inspirera, utmana och engagera vuxna kvinnor och framförallt mammor till träning. Jag vill inspirera till en sund balans i livet och att alltid sträva efter en vardag man trivs med. Jag älskar mina läsare. Jag är inte min blogg. Jag är Lovisa Sandström: mamma, hustru, personlig tränare, lärare, kompis.

Relaterade inlägg:

Frågestund del 3

Läs mer

Svar på frågestund del 2

Läs mer

Svar på frågestund del 1

Läs mer