Sixten 8 månader

Jag är sen med det månatliga inlägget, men den som väntar på något gott…
Du kan:
säga mamma, pappa, hej och oj
ställa dig upp
åla dig runt
stå upp i flera timmar
gå runt genom att hålla oss i pekfingrarna
hålla flaskan helt själv
dricka ur vattenglas utan att spilla
äta själv med fingrarna
Du tycker om:
att bada badkar, helst själv utan trängsel
när vi sjunger och tokar oss
att bli buffad i rumpan när du ska somna
att leka på egen hand, så länge du har koll på oss
att röja i kökslådorna
att hoppa
att vara självständig, till skillnad från förra månaden
att ligga på mage
att stå, stå och stå
att röja; låta och gorma som en huligan och fäkta med armarna
Du gillar inte:
när vi torkar dig i ansiktet, ambush!
att sitta, helst ska du stå
att vara snorig
Det är stor skillnad på dig denna månad jämfört med förra månaden när du med gipsat ben var väldigt gnällig. Du är självständig och tycker om att leka själv.
Åtta månader gammal dricker du välling som kvälls- och nattdryck. Under natten dricker du cirka 250 ml välling. Till frukost äter du en tallrik gröt med fruktpuré och rån eller smörgås med smör. Till lunch och middag går det åt en hel stor puréburk med matig karaktär, framförallt 8-månadersburkar och ofta frukt som efterrätt. Du älskar smoothies från Ellas kitchen till mellis, det kompletterar vi ofta med en flaska välling om vi är ute och flänger.
Du tycker fortfarande om barnmat, till och med de som luktar kattmat. Trots din goda barnmatsaptit är din favorit “riktig” mat. Allra helst samma mat som vi vuxna äter såklart.
Du använder fortfarande storlek 74/80 och 12 månader i kläder.
Du är väldigt pappig, mer än vad jag trodde att du skulle bli. I samma sekund pappa stiger innanför dörren har du bara ögon och leende för honom. Det är okej, tycker mamma, eftersom du verkar tycka att hon är okej så länge ni är ensamma.
Du sover från cirka 20-21 fram till 07.30, under de timmarna vaknar du en gång i timmen fram till 04 då du somnar ordentligt. Fram till 01 sover du i egen säng sedan tillbringar du resten av natten i vår säng.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer