Sixtens nya förskola & Prampack

Vi kom precis hem efter en tuff promenad, jädrar vad slirigt det är med vagnen genom alla snövallar och på trottoarerna! De flesta är inte plogade och de som är det är ofta avstängda mitt på kvarteret eftersom de skyfflar snö från taken. Världens träningspass!
Vi har varit på Sixtens nya förskola, jepp, ni läste rätt! Sent i fredags kväll loggade jag in och såg att han fått plats på vårt andrahandsalternativ, hur bra är inte det!? Vi stod som nummer 40 i kön men fick gå före på en garantiplats istället. 🙂
Helgens lokaltidning skrev att 100 barn i stadsdelen kommer att sakna förskoleplats i januari och friskolorna har ombetts ta in fler barn plus att vissa ungar kommer få åka till andra stadsdelar, det som jag var orolig för för vår del. Men vårt liv är ju en räkmacka och såklart fick vi bästa förskolan!
Förskolan ligger bara 700 meter härifrån, har en stor gård och fina lokaler. Det vanligaste i vår stadsdel är att förskolorna varken har egen gård eller fräscha lokaler men den här har både och. De har småbarnsavdelning, precis som jag har önskat och Reggio Emiliainspirerad pedagogik. Det kunde inte vara bättre och jag är så sjukt himla nöjd! Jippi!!!
Vi pratade lite snabbt med en av pedagogerna idag och senare i veckan ska vi dit på riktig visning men det lilla jag såg av lokalerna och den fina gården i vinterskrud ger mig riktigt bra magkänsla! Sixten smet in såklart och skaffade sig direkt några kompisar, min stora kille ska börja på förskola! Gud vad spännande detta är!
Vi har även varit på Babyland (efter tips från läsare som vanligt, grymt att ha er) och köpt en Prampack att packa iCandyn i när vi flyger. Det är första gången vi reser med den, innan har vi använt lilla Gessleinvagnen, men nu har vi ju två kids som ska med så då blir det iCandyn som får flyga. Eftersom vi ska göra många mellanlandningar mellan Mexico och Arlanda känns det extra bra att vagnen är bra skyddad även om en vanlig flight såklart också sliter på den. Det smartaste med väskan är, förutom att den går att rulla på hjul att vi kan packa lite extra i den. Med tanke på att vi ska vara borta i två veckor, i både 0-gradigt New York och 28-gradigt Mexico, samt att jag ska shoppa en hel del kläder så känns våra packningsmöjligheter en aning snåla.
Visst är det 20 kilo per vuxen som gäller?
Än en gång, fasen vad nöjd jag är med Sixtens förskola!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer