Sixtens pärm

Håll i er för här kommer något så jag aldrig trott att mina fingrar skulle skriva!
– Jag har scrappat för första gången!
Jag är ju världens jobbigaste tävlingsmänniska och vill alltid vara bäst på allting. När förskolefröken visade exempel på hur barnens föräldrar skrivit ut foton, klippt och klistrat och skrivit i den pärm barnet har på avdelningen att bläddra i och fylla på med material väcktes tävlingsandan i mig. Nu ska här klippas och klistras!
Sagt och gjort; jag gick till Svanströms på Sveavägen och köpte pärm, plastfickor, färgpennor, färgade papper, kalligrafipenna, diamantstenar, klistermärken med bilar, fotbollar, djur, tivoli, hjärtan, och så vidare och så vidare och så vidare. I all oändlighet.
Hem och scrappa!
På framsidan av pärmen väljer jag mellan att ha dessa två bilder.


Sedan jobbar jag i teman:
JAGET – Vem är jag och hur ser jag ut?
FAMILJEN – Hur ser min familj ut?
SLÄKTEN – Vilken släkt har jag? Vem är vem?
VÄNNER – Vilka vänner har jag? Vem leker jag med?
INTRESSEN – Vad tycker jag om att göra?
RESOR – Vart har jag varit någonstans och med vilka?
UPPLEVELSER – Vad har jag varit med om?
Alla viktiga människor runt Sixten får en egen sida med massa foton och text. Jag har bland annat sidor om första födelsedagen, temasidor om cykling, bollar, badning och om alla resor Sixten har gjort.
Det är viktigt för mig att visa andra vuxna vilket sammanhang Sixten lever i och hans stora och viktiga sociala nätverk. Tillsammans med Sixtens förskolepedagoger skapar vi Sixtens verklighet och bilderna tillsammans med texten är verktyg för oss vuxna att använda till att förstärka och utveckla Sixtens språk, utveckling och förståelse. Jag vill att han ska minnas även de människor som han inte träffar dagligen och påminnas om andra miljöer han mött under sina första levnadsår.
Här följer några av de bilder jag använder i pärmen. Jag har valt att växla mellan både bebisbilder och nya foton, alltför att förstärka känslan av en kille som växer och utvecklas för varje dag som går.Jag behöver skriva ut några fler bilder men jag har kommit en bra bit på vägen och hoppas vara klar till på måndag så att jag kan ta med pärmen då. Och då ska banne mig Sixten ha den bästa pärmen som Vasastans förskolor någonsin skådat!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer