Styrketräningspass från Palma

Jag vet att det är väldigt uppskattat när jag bjuder på träningspass som jag gör tillsammans med mina grupper. Idag filmade jag inte styrketräningspasset med det här goa gänget men jag vill ändå dela med mig av passet i skrift för det är ett bra pass med kroppsviktsövningar, fokus på en hel del enbensövningar som många behöver lägga mer krut på och bra struktur oavsett om man kör hemma i vardagsrummet eller på en strand på Mallorca.
 
 

 
 Alla övningar går att googla men fråga här också om du undrar något!
 
 Palma styrketräning
 
 Uppvärmning Rörlighet:
 
 2 varv av:
 10*10 sekunder Huksittande
 10 knäböj
 10 upphopp
 
 Huvudblock Styrka:
 
 5 stationer med 6*30 sekunder på varje station växelvis höger/vänster eller två olika övningar, ingen vila inom dessa 3 minuter men vila 1 minut mellan stationerna:
 
 1. Enbenshöftlyft höger/vänster
 2. Burpee med varannan ner på rygg och mage/pumpa i sumoknäböj
 3. Armhävning ner till liggande/ryggresning med tumme uppåt
 4. Draken eller enbensmarklyft med hopp i sträckt läge höger/vänster
 5. Korsande utfall höger/vänster
 
 Finalblock:
 
 8*30 sekunder (15 sekunder vila) valfri rejäl bålövning

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer