Tips inför resan

Förra veckan fick Sixten sin femårsspruta. För mig som förälder känns det självklart att vaccinera mina barn. Särskilt därför att vi reser mycket i vår familj. Jag får ofta frågor om vilka som är mina bästa tips inför att resa med barn. Därför har jag i samarbete med Vaccin Direkt tagit fram en bra att ha-lista som en checklista inför resan. På måndag flyger vi ner till Fuerteventura för en veckas träningsresa på Playitas och i mars ska vi ju åka till Thailand på Rosa Skrots träningsresa så det blir en del stora reseprojekt för oss och barnen förutom en cityweekend i London i januari.

 Våra killar har rest otroligt mycket tillsammans med oss vuxna och därför har jag samlat på mig ett gäng bra tips, framför allt för dig som reser med små barn:
·      Var alltid ute i god tid och ta höjd för att saker tar längre tid. (Blöjbyten, matpauser på flygplatsen, boarding; allt kan hända och saker tar mycket mer tid.)
·      Packa handbagaget smart – HÄR har jag bloggat om ett bra handbagage tidigare.
·      Spara inte in på saker som blöjor eller nappar
·      Ha alltid extra ombyte med till barnen (och kanske till dig med)
·      Boka flighter som passar barnens dygnsrytm
–       Antingen en förmiddagsflygning så att barnen sover på flighten, på så sätt kan vi köpa oss en timme mindre att behöva underhålla på eller en natt/kvällsflygning så att de vanliga sömnvanorna bibehålls.
·      Vi försöker att inte göra för långa flygningar utan mellanlandning.
–       Från Arlanda till Newark (en av New Yorks flygplatser) är det cirka 8 timmars flygning så den tar vi i ett sträck men när vi flög hem från Cancun i Mexico en jul så flög vi Cancun-Newark Newark-Oslo Oslo-Arlanda för att dela upp det på bästa sätt.
·      För att fördriva tiden på flygplanet så brukar jag förbereda små paket med leksaker, typ små bilar och sånt till barnen som vi kan ta fram när tålamodet börjar tryta.
·      Packa eget handbagage till barnen – de tycker de är superroligt att ta ansvar och engagera sig och bära runt på sina egna väskor
·      Engagera barnen i att ni ska resa i förväg. Titta på bilder från resmålet och prata om vad ni ska göra där, gör själva flygresan till ett äventyr.
·      Ett tips inför flygresan är att tidigt uppmärksamma personalen på att ni reser med ett litet barn, hälsa ordentligt och “bonda” med flygvärdinnorna.
·      Se över ert vaccinationsskydd i förväg, vad behövs för skydd i det land ni ska resa till?
Dålig mage är något som är ganska vanligt när man reser, kanske inte så farligt men det förstör ju semestern. Att tänka på att andras dåliga handhygien kan göra mig sjuk är inte så kul. Annars så är det smittad mat och dryck som är den vanligaste smittvägen.
Själv blev jag matförgiftad när vi var i Spanien för ett år sedan, något jag inte önskar min värsta fiende – hela semestern kan verkligen bli förstörd av att alla eller delar av ressällskapet ligger däckade i magsjuka. Nu är väl Spanien inget högriskland för turistdiarré men jag kommer nog att ta drickvaccinet Dukoral innan resan till Thailand för att försöka hålla mig frisk.
Vad har du för egna tips? Svara gärna i kommentarsfältet.
I samarbete med VaccinDirekt

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer