Veckans fredagsfys

I dag fick jag äran att träna tillsammans med Teresa som jobbar tillsammans med mig i Lofsangruppen. Teresa är riktigt vass på teknikträning med skivstång och stark som en oxe. Eftersom hon inte är så mycket större än vad jag är så känner jag att jag kan identifiera mig med henne och hennes utveckling. Det är svårt för mig att inspireras av tjejer som är mycket längre eller tyngre än vad jag är. Våra gener gör så mycket!
 
 I dag fick jag hjälp med mina frivändningar, en övning som går ut på att dra stången upp längs kroppen så explosivt att stången blir viktlös och sedan vända in armbågarna under stången. Det är en övning för styrka, explosivitet och kontroll med riktigt hög svårighetsgrad, I like!
 
 Jag ser fram emot en återhämtningsmånad i december, fram till dess kommer jag att gå all in på skivstångsträning. I januari satsar jag igen med 2-3 styrkepass med skivstång och assisterande övningar för att öka muskelmassa och ökad bäckenkontroll och rumpkontakt och 1 pass löpintervaller utomhus för kondition per vecka. Jag ska dessutom utmana mig till ett långpass löpning motsvarande en halvmara i månaden hela 2015. Resten av mitt fokus under vintern ska jag lägga på att öka min muskelvikt och lära mig ordentliga tekniker för explosiva lyft med skivstång. Jag ser verkligen fram emot ett nytt fokus och nya träningsupplägg att följa. Jag älskar att planera träningen sett till pulsering av intensitet, alltså hur hård träningen ska vara, vad passen ska innehålla och känna att jag vågar ta ut mig på varje pass utifrån det syfte varje enskilt pass har.
 
 Tack för inspirationen till min nya styrkeperiod Teresa!
 

 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer