Vilken typ av mål har du?

Jag sitter och förbereder en lunchföreläsning jag ska genomföra på ett stort företag i det. Jag tycker väldigt mycket om att föreläsa och jobbar allt hårdare med att nischa mig mot att kunna leverera ett rätt avancerat upplägg men som ska kunna hanteras av alla som lyssnar. Jag pratar mer om strategier, att lägga upp en plan och att sätta upp lämpliga mål än att berätta för folk varför de ska träna, för det vet de flesta redan. Många föreläsare inom träning och hälsa inriktar sig mot praktik och genomförande men jag tror på att jobba med att förändra tankesätt, att skapa motivationsverktyg och hitta varje individs inte drivkraft och glöd. Vi kan alla googla oss fram till effektiva träningsprogram och vi översköljs dagligen med “råd” om hur man på bästa sätt fettförbränner, bygger muskler och får plattare mage. Det är inte bristen av kunskap som gör att vi inte lyckas, jag tror att det är relationen mellan hjärna, själ och kropp som avgör. Hälsoframgång och en känsla av vardagsbalans är bra mer komplicerat än att göra “rätt” magövningar och att löpträna 3 gånger i veckan.


Dagens föreläsningstitel


Jag pratar mycket om olika typer av mål. Vi kan ha mål som baseras på ett genomförande, vi kan ha som mål att bli bättre på något, att uppnå en förändrad känsla eller en konsekvens, till exempel viktuppgång eller viktnedgång, med hjälp av träning. Beroende på vilken typ av mål man har behövs delmål i större utsträckning, ju mer abstrakta mål, desto svårare att se framsteg och utveckling. Jag brukar rekommendera att kombinera olika typer av mål.
Vilken typ av mål har du?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer