4 benövningar för rumpa och insida lår

Utfall och knäböj är bra övningar som täcker in stora delar av underkroppen men det finns övningar som isolerar mer lokalt till exempel på rumpan, baksidan av låret eller insidan av låren, områden som många vill fokusera på. Jag har filmat fyra övningar som fokuserar just på dessa muskler. De tre första kräver väldigt god teknik och en stark bål. Gör bara dessa om du känner dig trygg med tekniken och att träna i smithmaskin. Den fjärde övningen kan du göra på steplåda eller en fotboll också.
Att tänka på för varje övning:
1. Raka marklyft i smithmaskin
-Stå med fötterna under stången och försök att hålla benen så raka som det går genom hela rörelsen. Fäll bröstet framåt med stark rygg och svanka med naveln nära ryggen. Stången ska jobba nära benen hela tiden.
2. Enbensmarklyft eller Draken i smithmaskin
-Höften ska peka framåt/nedåt genom hela rörelsen och inte utåt sidan. Förläng ryggen så långt du kan. Naveln ska vara nära ryggen hela tiden och överkroppen ska inte avslöja vilket ben som jobbar. Placera foten rakt under dig och vrid ut tårna en aning. Stången jobbar nära benet hela tiden.
3. Marklyft sumostyle
-Placera fötterna mycket brett med tårna lätt utåtvridna. Armarna är innanför knäna och bålen är stark med ryggen upprätt hela tiden. Böj knäna med stolt hållning. Stå under stången och inte bakom.
4. Enbenshöftlyft på bosuboll
-Lägg allt fokus på att hålla övre benet sträckt och fotsulan vinklad upp mot taket.
[videofyme id=”1311026″ width=”500″ height=”320″]

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer