Armhävning med handlyft, löpning mot bänk och djupa stepdown från bänk

Det här så kallade trisetet (tre övningar på raken utan vila mellan) är effektiv träning för framförallt bålen, rygg och ben. Tänk alltid på att hålla ryggen rak och “dra in svansen mellan benen” när du står i plankposition, till exempel vid armhävningar, planka mot bänk och så vidare. När du kör stepup och stepdown på bänk ska du alltid försöka hålla uppe tempot och jobba med explosiva frånskjut. Sträck ut höften ordentligt mellan varje. Eftersom du inte behöver någon utrustning kan du göra övningarna hemma, så många du orkar med bra tempo, alla tre övningarna på raken inann du vilar 30 sekunder. Upprepa så att du får tre omgångar.

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer