Att våga vara ensam med småbarn

Jag har gått på många nitar det senaste året när jag försökt hitta på saker helt ensam med båda barnen. Då menar jag inte att åka till gymmet eller gå en promenad utan till exempel till matbutiken och framförallt på café. Det går alltid bra om ett av barnen sover men så fort båda vaknar är det kört direkt. Sixten är nyfiken och vill utforska medan Baxter har en annan agenda och emellan står jag med smörgåsar på en bricka. Jag borde ha lärt mig en läxa men icke sa nicke och bra är väl det. För varje vecka som går blir Sixten allt mer resonerlig och lättare att föra en dialog med och sedan Baxter började gå så är han mycket mer glad och tillfreds med livet.  När jag är mycket ensam med barnen i perioder så försöker jag utmana mig själv och inte se hinder för saker jag vill göra eller uppleva bara för att jag har två små barn födda tätt. I går hade vi en heldag i London på egen hand och det gick ju finemang. Sixten var faktiskt vaken hela tiden, Baxter sov 1,5 timme i vagnen, han somnade mitt i Hyde Park. Sixten och jag gick till barnbutiken Mamas & Papas på Regent Street och fotograferade och provkörde barnvagnar och sedan tog vi hissen upp till deras suveräna café och restaurang Cibo. Baxter fortsatte att sova och Sixten lekte med de nya bilarna och med min iphone. När Baxter vaknade var jag beredd på att behöva packa ihop och gå direkt men det gick bra att vara kvar med båda. Härligt, kanske har det vänt nu, Sixten fyller 3 år i sommar och Baxter utvecklas allt mer, kanske blir det lättare nu. Eller har det tuffa bara börjat? 🙂
Jag blev kaxig, utmanade ödet och satsade på både GAP Baby OCH Niketown efter Mamas & Papas, både ny stickad overall till Baxter inköpt OCH nya tränings- och jobbkläder till mig. Succé. Sedan köpte jag en crêpe till gräbsen att dela på i vagnen och under tiden de åt hann jag klämma och känna på barnvagnar  inne på John Lewis. Herregud, helt crazy men det gick bra det också men sen var Sixten trött på mig och mina barnvagnar så då gick vi tillbaka till hotellet och jag gav mig själv en stor fet klapp på axeln för att jag vågade “göra London” helt ensam med en 1-åring och en 2-åring. Snacka om att kliva ur sin bekvämlighetszon!

Relaterade inlägg:

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer

Framme i New York

God morgon från Manhattan! 🙂 Klockan är strax efter 06 här hos oss, 5 timmar efter er när det är vintertid i Sverige. Vi har precis vaknat efter 8 timmar sömna. Jag har sovit lite oroligt som jag ofta gör när jag sover på en ny plats. Vi landade före beräknad ankomst i går eftermiddag, […]

Läs mer