Smala armhävningar med hantellyft triset med hantellyft åt sidan och med hantelrotationer

Genom att flytta ihop händerna mot mitten engagerar du triceps mer och mindre på bröstmusklerna när du gör armhävningar. Övningen blir tyngre så gör hellre på knä och med strikt teknik än att du står på tå och bara orkar gå ner lite grann. Du kan lika gärna sätta hantlarna uppe på en steplåda eller bänk också så blir det lättare. Sug in naveln och håll höften helt rak samtidigt som du lyfter upp hanteln rakt utåt sidan mellan varje. När du inte orkar fler armhävningar sätter du dig upp och lyfter hantlarna som om du flyger, växla direkt till hantelrotationer som är en liten men naggande elak övning för axlarna, mycket nyttig. Muskler som tränas: övning 1: triceps, framsida axel och baksidan av axeln, övning 2: utsida axel, övning 3: småmuskler inuti axeln.
Alla övningar som är i så kallad “plankposition” tränar och stärker up korsettmuskulaturen och hjälper till att tajta till midjan, men det bygger på att du suger in naveln hela tiden och inte hänger på armarna som en hängbro. Ha hellre rumpan för högt än för lågt.

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer