Att springa eller gå uppför en backe är ett effektivt sätt att både bli starkare i benen och träna konditionen. Jämfört med att springa på plant underlag får du högre puls utan att behöva springa särskilt snabbt. Dessutom kan du hålla till i närheten, ett helt pass kan bestå av 5-10 vändor uppför samma backe. Det går att sätta ihop backintervaller på massa olika sätt; det viktigaste är att de blir av!
 
 Är ni två stycken kan ni turas om att springa varannan gång medan den andra väntar med barnen lekandes i toppen eller botten av backen.
 
 Mina 3 tekniktips till dig som vill bli bättre på att springa uppför backe:
 
 1. Skjut fram höften så att du jobbar med sträckt höft och inte med putande rumpa.
 
 2. Lyft blicken och titta framåt när du springer, inte ner i backen.
 
 3. Jobba med korta steg, hellre med hög frekvens än långsamma älgande kliv.
 
 För dig som redan är van att springa i backe kan du lägga till detta:
 
 4. Jobba med armarna pendlandes framåt och bakåt, inte i sidled.
 
 5. Sträva ordentligt att landa och skjuta från med främre delen av foten. Låt hälen vara kvar i luften.


Jag sprang backintervaller i Tanto i måndags. Jag lyckades fånga de sista solstrålarna i ansiktet och slapp både underställ och vantar, dagen före julafton! Min gula jacka med volang på ryggen matchar Röhnisch nya Shapetights perfekt. Jackan finns i svart också och tightsen med andra färger på vaden. Vårkollektionen från Röhnisch finns i butik i januari.

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer