#LofsansJanuari Dag 22

Här är en liten sneakpeak på ett stort projekt jag jobbat med tillsammans med Röhnisch i över ett år. I slutet av mars finns plaggen hos några få utvalda återförsäljare.

 
 I #LofsansJanuari dag 22 vill jag idag be dig fundera över hur dina beslut och dina tankar påverkar din syn på dig själv och din kropp. Vi tar mellan 2500 och 10000 beslut varje dag, mer eller mindre omedvetet. Vi hinner tänka i princip lika många tankar. Med det här blogginlägget vill jag lyfta fram några tankar och frågor som medvetandegör hur du kan styra din egen vardag och förändra din livsstil i en positiv riktning.
 
 Om du känner att du lever exakt det liv på det sätt som du vill så behöver du inte läsa mer, denna text vänder sig till dig som behöver utvecklas och vill ge din hjärna, själ och kropp tid och underlag för reflektion och eftertanke.
 
 Frågorna nedan brukar jag använda som underlag för min egen del och i mitt arbete med mina klienter när jag behöver få perspektiv på känslor och tankar.
 
 Ett första steg är att börja fundera över vad frågorna betyder och har för mening. Det andra steget är att besvara dom i huvudet. I tredje steget skriver du ned svaren på papper.
 
 Vilka aktiva beslut har jag tagit idag?
 Vilka delar av min dag mår jag bra av?
 När tänkte jag en positiv tanke om din kropp senast? Vad tänkte jag då?
 När överträffade jag mina egna förväntningar på min kropp senast?
 Vilka träningspass längtar jag efter?
 När känner jag mig extra nöjd med ett träningspass?
 Hur känner jag mig när jag vaknar på morgonen? Vilka positiva tankar tänker jag då? Vilka negativa känslor vaknar jag med?
 Vad saknas för att jag ska känna mig lycklig i min vardag?
 När känner jag att jag har en meningsfull vardag?
 När tar jag beslut som jag ångrar i efterhand?
 Hur kan jag öka min känsla av en positiv vardag?
 
 De svar du har på ditt papper nu beskriver dina känslor och tankar, som de är just nu. Det finns inget rätt eller fel när det gäller dina känslor men när du får lite mer perspektiv på hur du känner och framförallt varför så är det lättare att styra tankarna i en positiv riktning.
 
 När livet känns stressigt, tufft, mörkt eller pressat så kan sånt här verka klyschigt och “lätt att säga, svårt att göra” men jag vill verkligen betona att bara tanken på att du faktiskt själv kan styra ditt liv i en positiv riktning räcker väldigt långt. Du behöver inte alltid agera eller förändra, det är tillräckligt att du har vetskapen om att du är värdefull, att du förtjänar att må bra varje dag, att du är huvudperson i ditt eget liv.
 
 Du är viktigast i ditt eget liv.
 
 Skriv av frågorna ovan och ta fram dom den dag du känner att du behöver stanna upp och styra dina tankar i en positiv riktning och ta beslut som är bra för dig, på kort och lång sikt.

Relaterade inlägg:

#LofsansJanuari Dag 31

Sista dagen i #LofsansJanuari är här och jag vill avsluta den här bloggserien med ett tyngre styrketräningspass fokuserat på överkroppen. Som nybörjare spelar det inte så stor roll hur tunga vikter du lyfter när du styrketränar, du blir starkare och utvecklas oavsett. Men när du är igång med din styrketräning och känner att du vill […]

Läs mer

#LofsansJanuari Dag 30

Imorgon är det sista dagen på denna januari-månad och därmed är vi inne på sluttampen av #LofsansJanuari. Det har verkligen varit roligt att så många av er läsare har engagerat er i blogginläggen, tränat träningspassen, delat med er av tankar kring mål och provat recepten. Tack! Det sista kostinlägget, #LofsansJanuari Dag 30, kommer att fokusera på näring. […]

Läs mer

#LofsansJanuari Dag 29

Idag bjuder jag på ett benpass med tyngre vikter som passar dig som är stark i bålen. Vila ordentligt mellan omgångarna med knäböj, 90-120 sekunder, och 3 minuter mellan varven på block 2. Det ska vara så tunga övningar att du verkligen känner att du behöver vila!

Läs mer