#LofsansJanuari Dag 23

Dagens träningspass i #LofsansJanuari är lite annorlunda men fortfarande väldigt värdefullt. Sjukgymnast Louise Kjellberg som bland annat arbetar som coach i Lofsangruppen tillsammans med mig har hjälpt mig med utformningen av passet, och jag älskar det! Det här passet är till för dig som sitter mycket framför datorn. Tanken är att du ska göra passet under din arbetsdag nästa vecka.
lofsan london

Jag själv jobbar i London denna vecka men nästa vecka sitter jag med datorn mycket igen. Då älskar jag såna här pass!

Syftet är att skapa muskelkontraktioner som bidrar till bättre cirkulation och mjukare muskler och leder.

Du kommer få göra små rörelser av en och samma övning under 4 minuter. Målet är att göra en ny övning varje timme. Är det någon som känns extra bra gör du naturligtvis den oftare.

Sätt gärna ett alarm, det är så lätt att glömma bort tiden!

Det viktiga är att du hellre gör övningarna lite och ofta än mycket och sällan!

Övningar:

•Töjning bakom ryggen:

Syftet är att händerna ska nudda varandra bakom ryggen. Ta hjälp av ett band om du inte når.

•Magliggande diamant:

Pressa ner armbågarna i golvet.

•Fyrstående ryggradspress

Pressa upp ryggraden mot taket.

•Fyrstående rotation med stängd arm

Pressa ihop skulderbladen i det öppna läget.

Varje övning genomförs 4*40 sekunder med 20 sekunder vila mellan.

Starta redan på måndag och berätta hur det kändes!

Relaterade inlägg:

#LofsansJanuari Dag 31

Sista dagen i #LofsansJanuari är här och jag vill avsluta den här bloggserien med ett tyngre styrketräningspass fokuserat på överkroppen. Som nybörjare spelar det inte så stor roll hur tunga vikter du lyfter när du styrketränar, du blir starkare och utvecklas oavsett. Men när du är igång med din styrketräning och känner att du vill […]

Läs mer

#LofsansJanuari Dag 30

Imorgon är det sista dagen på denna januari-månad och därmed är vi inne på sluttampen av #LofsansJanuari. Det har verkligen varit roligt att så många av er läsare har engagerat er i blogginläggen, tränat träningspassen, delat med er av tankar kring mål och provat recepten. Tack! Det sista kostinlägget, #LofsansJanuari Dag 30, kommer att fokusera på näring. […]

Läs mer

#LofsansJanuari Dag 29

Idag bjuder jag på ett benpass med tyngre vikter som passar dig som är stark i bålen. Vila ordentligt mellan omgångarna med knäböj, 90-120 sekunder, och 3 minuter mellan varven på block 2. Det ska vara så tunga övningar att du verkligen känner att du behöver vila!

Läs mer