Pilatesboll som nivåhöjare

[videofyme id=”582021″ width=”480″ height=”270″]

Jag går igång på övningar som går att avancera. Vanliga styrkeövningar blir av en helt annan kaliber när man står på knä på en pilatesboll istället för att stå på marken. Gör man dessutom en ensidig övning blir balansmomentet och engagemanget av muskulaturen i bålen extra stort. Ju hårdare pumpad boll desto lättare är det att hålla balansen. Hans är lite för tung på en för mjukt pumpad boll som ni ser men ni fattar poängen. Bicepscurl, axelpress, hantellyft åt sidan och hantelcirklar är övningar som är lämpliga att köra på pilatesboll men testa balansen först helt utan hantlar.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer