Pulshöjare *3

Idag fick ett par av mina PT-kunder testa upplägget jag skrev och filmade häromdagen, om att lägga in pulshöjare efter varje set styrka. Jag ska strax ta med mig gräbsen till Sats, förskolan stängde tidigt idag så vi är hemma hela eftermiddagen, och då ska jag själv köra detta pass. Jag valde styrkeövningar med låg svårighetsgrad tekniskt sett eftersom man blir rätt trött av pulshöjarna mellan varje övning.
Så här är passet upplagt, inspireras gärna!
Tre ryggövningar:
Smala latsdrag
Sittande rodd
Breda latsdrag
Två benövningar:
Sittande benspark i maskin
Sittande lårcurl i maskin
Tre armövningar:
Stående axelpress med hantlar
Stående bicepscurl med hantlar
Sittande tricepspress med hantlar
Välj vikter som du skulle kunna göra ca 12-15 repetitioner med fast gör bara 10 repetitioner. Varje styrkeövning (de du ser ovan) görs tre varv men efter varje omgång om 10 gör du en pulshöjare:
Första gången 5 eller 10 burpees utan armhävning. Andra gången 10 saxhopp och tredje gången 10 knäböjshopp (film på övningarna finns i länken ovan).
Sedan kör du nästa styrkeövning och likadant med samma pulshöjare som övningen innan. Så hela passet består av åtta styrkeövningar och tre pulsövningar. Vilken vikt du har på styrkeövningarna är sekundärt om du vill fokusera på förbränning och kondition men om du inte orkar 10 repetitioner har du för tungt, den 10:e repetitionen behöver inte vara supertung men ska kännas ordentligt. Det finns ingen vila inlagd i passet utan vila när du behöver, så lite som möjligt.
Om du vill kan du köra intervaller först; tex 2-3 tabataintervaller på löpbandet, en gående på max lutning, en joggning på max lutning och en löpning på flackt. Hela passet bör inte ta mer än 50 minuter inklusive intervaller. Kör bara 5 burpees om du inte orkar hålla tempot genom passet.
Återkommer när jag testat själv om en timme. Och då ska jag utse vinnare i alla tävlingar också.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer